Универсални лепила

Филтрирай по
Марка
Цена
от 2 лв. до 99 лв.
Страница 1 от 1

Лепилото присъства навсякъде около нас и е нужно да притежаваме такова, защото не се знае кога и по кое време ще ни се наложи да го употребяваме. С него съединяваме различни счупени дървени, пластмасови, метални или керамични детайли. Сега ще разгледаме видовете, как да работим с тях и препоръките за правилен избор. 

Какви видове лепила има?

За да успеете по-добре да се ориентирате в голямото многообразие от разновидности, сега ще Ви запознаем с основните и най-популярни видове:

  • Ученическо - всички сме го чували и то е получено, именно защото сместа се използва предимно от учениците. По данни на производителите, то се характеризира с безопасност за човека, но всъщност твърдението все още не е доказано напълно. То е предназначено за работа с картон, хартия и някои найлонови материали;
  • Сухо - предлага се в прахообразно състояние, обикновено на пакети от различни грамажи. Хубавото е че позволява използването на точно толкова смес, колкото ни е необходима, а останалата част, стига да не се навлажни може да бъде много трайна. Използва се за слепване на различни по състав компоненти и доста често се среща в строителството;
  • Универсално - пригодено е за всевъзможни материали - дърво, пластмаса, кожа, стъкло, метал и т.н. То е токсично и лесно запалимо, така че горещо препоръчваме да работите с него в добре проветрено помещение и по възможност да не вдишвате от миризмата му;
  • Секундно - то съхне изключително бързо, но е и по-скъпо. Предпочитано е в случаите, когато бързо трябва да се съберат две или повече малки счупени части, които да започнат да се използват веднага.

Как се работи с тях и какви са основните правила за безопасност?

Без значение, кое от по-горе изброените ще изберете, задължително условие е двата детайла да са добре изчистени и обезмаслени в местата, където ще се осъществи слепването помежду им. Добър вариант е нанасянето на тънък слой и на двете части поотделно, след което те се наместват правилно и се притискат с умерена тежест, докато трае съхненето. Последното обикновено трябва да престои поне 12 часа неподвижно.

В никакъв случай не поглъщайте и не вдишвайте от изпаренията. Ако попадне случайно в устната кухина или очите, веднага потърсете медицинска помощ. 

Кой вариант е правилен и кога е подходящо универсалното лепило?

Когато не разполагате с точно специализираното за съответния материал. Наименованието му означава, че то е предназначено за всякакъв тип повърхности, но не е в състояние да покаже този, ефект, който ще демонстрират специализираните залепващи смеси. 

Какъв избор има на Home-max.bg?

При нас онлайн Ви очаква най-голямата гама от универсални, контактни, монтажни ленти, текстилни и още множество други разновидности на атрактивни цени. Влезте, разгледайте и при необходимост от съдействие или за допълнителни въпроси, непременно се свържете с наш сътрудник. 

Защо да предпочетете Home-max.bg?

Ние сме лидер на пазара от много години насам и вече сме станали любим бранд за пазаруване на цяла България, особено когато става дума за ремонт на жилището. Постигнахме го, защото нашите стоки са изключително евтини и в същото време качествени, а изгодните ни условия за покупка - без аналог сред конкуренцията. Заповядайте и Вие се присъединете към общността ни от доволни клиенти. Очакваме Ви!