Филтрирай по
Видове
Размер гуми
Брой скорости
Спирачки
Цена
от 249 лв. до 4200 лв.
Страница 1 от 1

Във все повече страни се налага мисленето на хората да се промени към запазване на околната среда. А всички знаем, че един от главните замърсители в днешно време са автомобилите. Именно за това се изграждат толкова велоалеи и срещаме колоездачи все по-често, пътувайки към работа. Вече се замисляте, дали и Вие да не съчетаете екологичен транспорт, независимост от цените на горивата и спорт в едно, звучи чудесно – нали?
Колоезденето освен евтин и природосъобразен начин за придвижване е и много почитан спорт. Изисква усилени тренировки и хората му се отдават с години.
Има и трети вид колоездачи – различни от тези, които избират екологичен превоз за кратки разстояния и тези, които тренират с години. Това са колоездачите любители. Можете да ги срещнете сами или пък цяло семейство, което разпуска по този приятен начин в градските паркове и горските пътечки.

Как да изберем своя велосипед

На първо място трябва да си изясним по какъв терен ще карате своя велосипед.
Ако Вие сте от първия тип колоездачи – тези, които използват колелото за придвижване от дома до работа, както и кратки преходи – препоръчително е да изберете велосипед подходящ за асфалт. В случай, че освен в натовареното си ежедневие използвате колелото си и през свободното си време то тогава можете да изберете такова, което комбинира използването на различен терен само със смяна на гумите си.
Ако пък сте от хората, за които колоезденето е начин на живот, то тогава Вие със сигурност сте добре запознати със спецификите на велосипеда, с който трябва да развиете висока скорост и с такъв, с който да спускате и катерите пресечени местности.
Първите са леки и аеродинамични. Вторите предлагат по-меко возене и окачване, което да се справи с трудностите по тези терени – кал, коловози, камъни и други. Освен това при тях е важно и спирачките да са с високо качество.
И за последния тип колоездачи, които карат по всякакви терени за удоволствие е добре да заложат на сравнително лека рамка, удобно кормило и повече скорости. Последното е, защото при планинските пътеки са необходими по-ниски предавки, а в градска среда или по равен път по-ефективни биха били по-високите.

Какви видове има

Най-общо казано срещаните модели са: пистови - това са състезателни велосипеди, които могат да се открият от специализирани доставчици, планински - предвидени за груба настилка, колокрос - също състезателен велосипед, но за къси и трудни участъци, шосейни - най-масово срещаните сред колоездачите любители, дамски – при тях разликата е в рамката, която е пригодена към женските пропорции, детски и юношески, електровелосипеди.

Важни ли са спирачките

Спирачките могат да бъдат най-важният критерий при избор на велосипед. В Хоум Макс се предлагат колела с:

  • Дискови хидравлични – работят с хидравлична течност - масло и се смятат за най-добрите;
  • Дискови жилкови;
  • V-brake спирачки – лесна поддръжка и добра работа в сухо време, но бързо се износват в мокро;
  • Контра.

Kак помага в избора ни Home-Max

При нас ще откриете разнообразие от велосипеди, като можете да ги селектирате според техния вид, големината на гумите, с или без амортисьори, материала на рамката, броят на скоростите и не на послeдно място по важност видът на спирачките.
В нашия онлайн магазин можете да изберете позната марка на достъпна цена.