Филтрирай по
Видове
Размер гуми
Амортисьори
Брой скорости
Спирачки
Акция
Цена
от 149 лв. до 499 лв.

Във все повече страни се налага мисленето на хората да се промени към запазване на околната среда. А всички знаем, че един от главните замърсители в днешно време са автомобилите. Именно за това се изграждат толкова велоалеи и срещаме колоездачи все по-често, пътувайки към работа. Вече се замисляте, дали и Вие да не съчетаете екологичен транспорт, независимост от цените на горивата и спорт в едно, звучи чудесно – нали?
Колоезденето освен евтин и природосъобразен начин за придвижване е и много почитан спорт. Изисква усилени тренировки и хората му се отдават с години.
Има и трети вид колоездачи – различни от тези, които избират екологичен превоз за кратки разстояния и тези, които тренират с години. Това са колоездачите любители. Можете да ги срещнете сами или пък цяло семейство, което разпуска по този приятен начин в градските паркове и горските пътечки.

Как да изберем своя велосипед?

На първо място трябва да си изясним по какъв терен ще карате своя велосипед.
Ако Вие сте от първия тип колоездачи – тези, които използват колелото за придвижване от дома до работа, както и кратки преходи – препоръчително е да изберете велосипед подходящ за асфалт. В случай, че освен в натовареното си ежедневие използвате колелото си и през свободното си време то тогава можете да изберете такова, което комбинира използването на различен терен само със смяна на гумите си.
Ако пък сте от хората, за които колоезденето е начин на живот, то тогава Вие със сигурност сте добре запознати със спецификите на велосипеда, с който трябва да развиете висока скорост и с такъв, с който да спускате и катерите пресечени местности.
Първите са леки и аеродинамични. Вторите предлагат по-меко возене и окачване, което да се справи с трудностите по тези терени – кал, коловози, камъни и други. Освен това при тях е важно и спирачките да са с високо качество.
И за последния тип колоездачи, които карат по всякакви терени за удоволствие е добре да заложат на сравнително лека рамка, удобно кормило и повече скорости. Последното е, защото при планинските пътеки са необходими по-ниски предавки, а в градска среда или по равен път по-ефективни биха били по-високите.

Какви видове има?

Най-общо казано срещаните модели са: пистови - това са състезателни велосипеди, които могат да се открият от специализирани доставчици, планински - предвидени за груба настилка, колокрос - също състезателен велосипед, но за къси и трудни участъци, шосейни - най-масово срещаните сред колоездачите любители, дамски – при тях разликата е в рамката, която е пригодена към женските пропорции, детски и юношески, електровелосипеди.

Важни ли са спирачките?

Спирачките могат да бъдат най-важният критерий при избор на велосипед. В Хоум Макс се предлагат колела с:

  • Дискови хидравлични – работят с хидравлична течност - масло и се смятат за най-добрите;
  • Дискови жилкови;
  • V-brake спирачки – лесна поддръжка и добра работа в сухо време, но бързо се износват в мокро;
  • Контра.

Kак помага в избора ни Home-Max?

При нас ще откриете разнообразие от велосипеди, като можете да ги селектирате според техния вид, големината на гумите, с или без амортисьори, материала на рамката, броят на скоростите и не на послeдно място по важност видът на спирачките.
В нашия онлайн магазин можете да изберете позната марка на достъпна цена.

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване.
Прочети още
Съгласен съм