Категории
Филтрирай по
Марка
Мощност
Вид
Цена
от 34 лв. до 649 лв.
Страница 1 от 1

С идването на зимата и студените месеци всеки започва да си задава въпроса как точно да се отоплява и какъв уред да избере, който да е едновременно икономичен, енергоефективен, но и заедно с това да се справя идеално с отоплителните си функции. Идеално решение на този проблем са калориферите, които основно са два вида, а именно електрически или газови. От правилния им избор обаче зависи в голяма степен, каква ще е енергийната ефективност на помещението.

 

Електрически или газов?

 

Електрическите са много ефективно във всяко едно отношение, а именно бързо затоплят помещението, всичко е чисто и безопасно. Огромно предимство е и мобилността им, тъй като могат да се пренасят. Добър избор са за помещенията, където вентилацията е слаба.

 

Газовите модели се ползват с огромен интерес днес. Предимствата им са много като например компактността и това че се нагряват моментално. Заедно с това са икономични и това вече е наистина голям плюс, тъй като тя е много важен критерии при избора на отоплителен уред. Съответно принципа им на работата е лесен, а именно студената вода бързо се затопля до необходимата температура. За разлика от електрическите, тези са добър избор за помещенията, където вентилацията е добра,  като например птицеферми, строителни обекти или производствени помещения.

 

Каква мощност имат?

 

Те имат различна мощност, започвайки от 2 kW и стигайки до 220 kW. Съответно от избраната мощност зависи и каква площ ще могат да затоплят те. Важно е да се вземе предвид и още едно важно условие, а именно дали е нова или стара сградата, дали е изолирана или не е.

 

Подходящи ли са за големи помещения?

 

Подходящи са и за големи помещения, но разбира се както при избора на всеки отоплителен уред и тук е важно да се съобразите с квадратурата на отопляемата площ и съответно с мощността на калорифера. Ние попадаме в така наречената студена зона и при нас показателите за енергийната ефективност се изчисляват на базата на данните в Хелзинки. Така например при изчисляването на енергийната ефективност на калорифера се вземат предвид редица фактори, като например не само неговата мощност, но и дори температурата на околната среда.

 

Защо да пазарувате от HomeMax?

 

Защото при нас ще намерите огромен избор, както от електрически, така и от газови модели, които са с различна мощност и висока енергийна ефективност. Качеството на всеки един продукт е доказано, а цените ни са без конкуренция. Можете да направите поръчката си лесно и бързо от дома ви или да посетите нашите физически магазини в страната. Огромно наше предимство е и професионалното обслужване, което ще получите и консултация, ако имате въпроси или трудности при избора на подходящ модел, както и бързата доставка до всяка една точка на страната. Заповядайте при нас!