Акрилни вани

Филтрирай по
Марка
Форма
Размери
Цена
от 229 лв. до 2499 лв.
Страница 1 от 1

Акрилните вани често са предпочитани за употреба, защото те са красиви, монолитни и излъчват лукс и елегантност. Сега обаче ще разгледаме особеностите при монтажа, техните разновидности и вариантите за поддръжка. На тези и други чести запитвания ще отговорим в следващите редове. 

Как се монтират?

Преди пристъпване към процеса на монтажа е необходимо да знаете, че съответните изводи е нужно да са предвидени още на ниво ремонтни дейности. Поради огромното разнообразие от разновидности, няма универсален вариант, който да се опише, така че препоръчваме, ако с монтажа не се занимава експерт, то внимателно да следите схемите, предоставени от производителя в комплекта на прибора.

За предпочитане е употребата на т.нар. меки връзки, за по-гъвкава свързаност на прибора със съответните изводи. След свързването им е необходимо изделието внимателно и прецизно да се нивелира в съответствие с наклона (ако има такъв) на пода. Това се извършва чрез промяна височината на всяка от опорите. Не правете умишлена денивелация за бързо източване. Такава си е предвидена от самия производител. 

За какви помещения и условия са подходящи?

Предимно са предназначени за употреба в банята, където нивото на влажността е повишено. Акрилът е изключително устойчив на подобна обстановка и влагата няма да развали външният му вид или да разруши целостта му. В същото време, при правилна експлоатация, изделието дълго ще запази красивата си външност и ще продължи да изпълнява функцията си.

Какви видове има?

Отделните разновидности основно се отличават по своята форма:

  • ъглови;
  • правоъгълни;
  • овални;
  • кръгли;
  • многоъгълни;
  • асиметрични.

За традиционни се считат вторите, защото в повечето случаи те най-органично се вписват в едно обичайно помещение, чийто стени са с прави ъгли (90 градуса). Разбира се, производителите предлагат и решения с нестандартни форми за повишена атрактивност и индивидуалност за максимален комфорт.

Най-употребявани са първите три, като ъгловите са предпочитани в помещенията с ограничена вместимост за максимално пестене на пространството.

Как се почистват и поддържат акрилните вани?

Преди да дадем практически съвети за качествено почистване е необходимо да отбележим, че въпреки своята монолитност и плътност, акрилът е изключително крехък и неговата повърхност лесно се драска. За това трябва да бъдем много внимателни при експлоатацията и абсолютно да забравим за контакта му с метални предмети - те със сигурност ще го надраскат и развалят външността му.

За да се запази първоначалния отличен външен вид за по-дълго време е препоръчително изплакването на аксесоара с хладка вода след всяко къпане и подсушаването му с мека суха кърпа. Веднъж на две седмици третирайте с химически почистващ препарат и изчакайте указаното на етикета време, след което изплакнете с течаща вода.

Какъв избор може да направите в Home-max.bg?

При нас на ваше разположение са правоъгълни, асиметрични и ъглови решения с отделни размери и форми. Достъпни са бюджетни и по-малки по размер модели, както и по-луксозни предложения с допълнителни функционалности и големини. Заповядайте, разгледайте и се свържете с нас при нужда!

Защо да предпочетете Home-max.bg?

В нашия онлайн магазин получавате стоки с гаранция. Доставка можете да получите до посочен от Вас адрес или до физически магазин от веригата. В случай, че не успявате да направите правилния избор или Ви мъчат други въпроси относно предлаганите стоки и условия за покупки, потърсете ни.

Нашите консултанти бързо и точно ще отговорят и ще Ви съдействат за да откриете правилната за вас стока. Заповядайте, очакваме Ви!