Обзавеждане за баня

Най-търсени продукти

Тенденции в банята през 2024 година

Ремонтирането на банята е огромна инвестиция на финанси, време и положени усилия, затова е от изключителна важност да си направите план и да не се отклонявате от него. Всичко трябва да стартира с определение на бюджета, след това трябва да изберете предпочитания от вас дизайн. Третата стъпка е да закупите материали. Ако не знаете как точно искате да изглежда бъдещата Ви баня, ние ще Ви помогнем. Ето и топ тенденциите за обзавеждане на баня за 2024 година.

Дърво и дървени акценти

Ако си падете по красотата на естествения материал, то за Вас няма нищо по-уютно от дървото. Дали ще изберете специално обработени дървени мебели с естествен фурнир, които да устоят на условията в банята или ще заложите на модерните плочки, които имитират дърво, със сигурност няма да сгрешите. Времето на скучните и неприветлиниви бани мина! Днес на фокус е уюта!

Свежи и студени цветове

Свежите, но студени тонове, които създават усещане за спокойствие и стил са много популярни през тази година. Интериорните дизайнери съветват да изберете светлосин, нежен тюркоаз или свежо зелено. Съчетайте тези нюанси с дървени акценти, за да създадете усещане за стил
Интересно нареждане на плочки
До съвсем скоро на мода бяха плочките с нестандартни форми, но сега и през следващите няколко години се наблюдава завръщане на стандартните правоъгълни или квадратни плочки, но поставени в нестандартни форми, които ободряват Вашата баня.
Актуално подреждане на шахмат или тип рибена кост. Изберете констрасни цветове на плочките, за да има по-голям ефект.

Естествен камък

На мода тази година се завръща не само и дървото, а и естествения камък – тези два материала ще диктуват тенденците в следващите няколко години. Естественият камък ще се среща навсякъде – от умивалници, плотове, до естествен камък на стената или на пода. На пазара се предлага все по-богат избор от естествен камък - гранит, мрамор, варовик, травертин, оникс, гнайс, пясъчник и други.
Душ пита, слушалка или комбинация от двете
Според специалисти в интерериора през следващите години комбинация от статична душ пита и подвижен душ ще е топ тенденция. Купете широка душ пита със структура за вграждане и комбинирайте с практична слушалка за по-голямо удобство.