Разширителни съдове за парно

Филтрирай по
Цена
от 49 лв. до 61 лв.
Страница 1 от 1

Ако се отоплявате на парно или ползвате хидрофорна система сте чували за т.нар. разширителни съдове. В днешния материал ще обясним предназначението им, начина на работа, видовете и наличният в Home-max избор.

Какво представляват и какъв е принципът им на действие?

Представляват малки по размер метални или пластмасови съдове, контролиращи налягането в системата. Така се предотвратяват различни инциденти, като гръмване и доста други неприятни моменти. Те са пълни до определена степен с вода и ако започне да се разширява, нейното ниво се повишава, но до определена граница и при охлаждане спада.

Къде и за какво се използват?

Предназначени са да поемат температурното разширение на течността, циркулираща в отоплителната система с вода. Когато температурата на течността наближи своята точка на кипене, тя започва да се разширява и в подобен случай е необходимо средство, което да изпусне създалия се излишък. Така се осигурява допълнителна защита от възникване на нежелани инциденти.

Какви видове разширителни съдове има?

Основните типове са два:

  • Открити - пълни са с течност до средата, а когато температурата значително се повиши, настъпва разширение и нивото се вдига. Тук отстрани е предвидено малко прозрачно маркуче, спускащо се от горния край към дъното, като така виждаме нивото на водата в момента;
  • Закрити - тук е предвидена специална мембрана, изработена от синтетична гума, изпускаща автоматично ненужното налягане. Намира приложение също и в хидрофорните помпи, предназначени за непрекъснато водоподаване.

Какъв избор може да направите в Home-max.bg?

При нас онлайн получавате асортимент от затворени и отворени варианти, предлагащи се на изключително ниски цени и с гарантирано високо качество. Заповядайте при нас и в случай на необходимост, потърсете ни.

Защо да предпочетете Home-max.bg?

Защото винаги разполагаме с всичко необходимо и то в големи количества и разновидности, за да направите сравнение измежду по-широк спектър от възможности. По подобен начин получавате възможност по-прецизно да определите нужните Ви екстри и съответно да направите точен подбор. Наред с това, цените ни са едни от най-конкурентните в отрасъла и позволяват да получите това, което Ви е необходимо, без да натоварвате излишно бюджета си.

Още повече, когато имате нужда да се посъветвате с експерти за правилността на подбора си, при нас работят най-добрите в сферата и винаги са готови да Ви помогнат с препоръки и професионални съвети. Потърсете ни!