Електрически инструменти

Електроинструментите са много полезни, когато става дума за упражняване на различни професии от живота. Това са бормашини, винтоверти, перфоратори и други! Сега ще споделим ценни съвети при избора и мерките за безопасност при работа с тях.

Какви типове електроинструменти има

Пазарът към момента е претрупан с всевъзможни типове, като електрически и акумулаторни, режещи и пробивни, шлайфащи и рендосващи, както и къртещи уреди. Всички те се отнасят към строителната техника и естествено се използват в тази област. 

За какви характеристики да следите при избора

При подбора на механични инструменти, на първо място трябва да обръщаме внимание на тяхната мощност - важен параметър, определящ въртящия момент и способността за обработване на материалите. Стойностите при съвременните машини са от 500 до 1500 W, а дори и повече. За домашна употреба се препоръчва избора на 700 - 800 W.

Честотата на въртене е следващата характеристика, определяща ефективността на дадения прибор. Има обаче оптимални граници, за да не се допускат грешки и инциденти - 2000 до 4000 оборота за минута са напълно достатъчни.

Диаметърът на пробиване при бормашините. В техните характеристики е изписан максималният пробивен диаметър. Бъдете наясно колко би бил той в областта, с която се занимавате и се насочете към такъв продукт. 

В кои сфери на работа се използват най-често

В голяма част от нуждите, те намират приложение за строителство, ремонт, дървообработване, сглобяване, монтаж, рязане, пробиване, къртене и т.н. 

Кои са основните съвети за безопасност при работа

Поради своята мощност и бързи обороти на въртене, рязане, къртене, тези инструменти са изключително опасни, ако не се борави внимателно с тях. Основно дръжте много здраво прибора и в никакъв случаи не приближавайте ръката си до обработваното място. Оставяйте машинката на пода, само когато напълно е спряла и не я насочвайте срещу други хора. Винаги носете предпазни очила и употребявайте качествени аксесоари. 

Какви разновидности се предлагат в Home-max.bg

Спектърът на разновидностите е доста голям и няма да ги изброяваме всички, но ще споменем най-търсените и използвани от тях. Това са:

  • Винтоверти - наричани още електрически отвертки, те притежават собствен акумулатор и заменят механичното въртене с ръка. Спестяват много време, когато се изисква завъртане на винтове;
  • Бормашини - мощни бързооборотни електрически машини, предназначени за пробиване на различни по диаметър отвори в бетон, тухла, подобни основи, дърво и т.н.
  • Перфоратор - комбинирана пробивна машина, отличаваща се с повишена мощност, в сравнение с по-горе спомената. Тя може да кърти и да пробива, благодарение на вградения си мощен ударник;
  • Къртачи - пневматичен ударен прибор, предназначен за къртене на различни основи, като мазилки, асфалт, бетон и т.н;
  • Ъглошлайф - за рязане и шлайфане на метали и други строителни материали, чрез специални режещи и шлайфащи дискове.

Защо да пазарувате в Home-max.bg

В онлайн магазина на Home-max на конкурентни цени и с гарантирано високо качество се предлагат изключително достъпни и качествени стоки. Всяка от тях пристига при Вас с гаранция и експресна доставка. При необходимост дори на Ваше разположение са квалифицирани консултанти, готови да Ви помогнат да изберете желаният от вас продукт веднага. Очакваме Ви!

 

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване.
Прочети още
Съгласен съм