Електрически инструменти

Електроинструментите са много полезни, когато става дума за упражняване на различни професии от живота. Това са бормашини, винтоверти, перфоратори и други! Сега ще споделим ценни съвети при избора и мерките за безопасност при работа с тях.

Какви типове електроинструменти има

Пазарът към момента е претрупан с всевъзможни типове, като електрически и акумулаторни, режещи и пробивни, шлайфащи и рендосващи, както и къртещи уреди. Всички те се отнасят към строителната техника и естествено се използват в тази област. 

За какви характеристики да следите при избора

При подбора на механични инструменти, на първо място трябва да обръщаме внимание на тяхната мощност - важен параметър, определящ въртящия момент и способността за обработване на материалите. Стойностите при съвременните машини са от 500 до 1500 W, а дори и повече. За домашна употреба се препоръчва избора на 700 - 800 W.

Честотата на въртене е следващата характеристика, определяща ефективността на дадения прибор. Има обаче оптимални граници, за да не се допускат грешки и инциденти - 2000 до 4000 оборота за минута са напълно достатъчни.

Диаметърът на пробиване при бормашините. В техните характеристики е изписан максималният пробивен диаметър. Бъдете наясно колко би бил той в областта, с която се занимавате и се насочете към такъв продукт. 

В кои сфери на работа се използват най-често

В голяма част от нуждите, те намират приложение за строителство, ремонт, дървообработване, сглобяване, монтаж, рязане, пробиване, къртене и т.н. 

Кои са основните съвети за безопасност при работа

Поради своята мощност и бързи обороти на въртене, рязане, къртене, тези инструменти са изключително опасни, ако не се борави внимателно с тях. Основно дръжте много здраво прибора и в никакъв случаи не приближавайте ръката си до обработваното място. Оставяйте машинката на пода, само когато напълно е спряла и не я насочвайте срещу други хора. Винаги носете предпазни очила и употребявайте качествени аксесоари. 

Какви разновидности се предлагат в Home-max.bg

Спектърът на разновидностите е доста голям и няма да ги изброяваме всички, но ще споменем най-търсените и използвани от тях. Това са:

  • Винтоверти - наричани още електрически отвертки, те притежават собствен акумулатор и заменят механичното въртене с ръка. Спестяват много време, когато се изисква завъртане на винтове;
  • Бормашини - мощни бързооборотни електрически машини, предназначени за пробиване на различни по диаметър отвори в бетон, тухла, подобни основи, дърво и т.н.
  • Перфоратор - комбинирана пробивна машина, отличаваща се с повишена мощност, в сравнение с по-горе спомената. Тя може да кърти и да пробива, благодарение на вградения си мощен ударник;
  • Къртачи - пневматичен ударен прибор, предназначен за къртене на различни основи, като мазилки, асфалт, бетон и т.н;
  • Ъглошлайф - за рязане и шлайфане на метали и други строителни материали, чрез специални режещи и шлайфащи дискове.

Защо да пазарувате в Home-max.bg

В онлайн магазина на Home-max на конкурентни цени и с гарантирано високо качество се предлагат изключително достъпни и качествени стоки. Всяка от тях пристига при Вас с гаранция и експресна доставка. При необходимост дори на Ваше разположение са квалифицирани консултанти, готови да Ви помогнат да изберете желаният от вас продукт веднага. Очакваме Ви!