Филтрирай по
Цена
от 0 лв. до 0 лв.
Не са намерени продукти.

В работилницата на един истински домашен майстор е недопустима липсата на ъглошлайф. Наричан още флекс, този електрически инструмент е един от най-масовите. Освен за шлайфане, с него можеш да полираш или дори да режеш метал и други материали. В наименованието му „ъгло“ идва от това, че главата му се върти под различени ъгъл. Нека разберем по-детайлно за какво се използва, както и какви видове дискове има.

За какво служи ъглошлайфа

Както вече стана ясно от по-горните редове този инструмент не е с много функции, но е много функционален. Флексът, най-общо казано, се използва за шлайфане, рязане и почистване на различен материал, включително камук и метал.
Например, ако имате метално изделие, по което има неравности – било то от заваряне или просто остри частици по самия елемент или твърде отсечени краища при рязането му с подходящия диск можете да го полирате. И това не е всичко – ъглошлайфът ще ти помогне да отстраниш ръждата с лекота. Този електроуред може да бъде изключително приложим при ремонт на банята или смяната на гърба на кухнята (ако е облепен с плочки), тъй като с допълнителни приставки можете да го използвате, за да режете керамични плочки – доста полезно, нали? С него ще спестите средства, защото ще можете да направите всичко сами.
Флекса ще Ви бъде истински помощник в полирането на гранит или гранитогрес.
Единственото, което трябва да съобразите е дискът, който ще използвате.

Какви видове дискове има

Осовно се делят на:

  • Дискове за рязане на метал;
  • Дискове за шлайфане на метал;
  • Дискове за рязане на неметал;
  • Дискове за шлайфане на неметал.

 

Всички дискове, които се използват са абразивни. Какво означава това? – Абразивните зърна са тези, които режат като зъбци, но значително по-фино и със по-малко усилия от страна на управляващия уреда. Последното е в сравнение с ръчен инструмент. Разстоянието между тези пъпки, както и заетата от тях площ са ключови при избора на диск. Освен абразивните зърна трябва да обърнем внимание и на дебелината на диска. Милиметрите тук варират от 1 до 3 и повече. Има обаче основни различия при работата на тези с по-голяма разлика в милиметрите. Ето ги и тях:

  • По-малко изхабен материал – какво имаме предвид – по-дебелият диск отнема повече от елемента, това разбира се от значение само при големи обеми;
  • Следователно има повече стърготини;
  • Повече шум;
  • Бързина на рязане – по-висока такава се постига с по-фини абразивни зърна;

Най-важното е да се запознаете детайлно с видовете абразиви, освен с материала, върху който ще се използват, те трябва да са съобразени и с мощността на уреда.

Как помага в избора ни Home-Max

Ние в HomeMax се стремим да предложим на нашите клиенти богат избор на марки и мощност на флекс машини. Тук ще имате възможност да изберете любимата си марка или бюджетно решение. Направете рационален избор съобразно Вашите нужди в онлайн магазина ни!

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване.
Прочети още
Съгласен съм