Фурни за вграждане

Филтрирай по
Марка
Обем на фурната
Вид управление
Цена
от 309 лв. до 843 лв.

Каква фурна за вграждане да изберете?

За да можете често да радвате себе си и близките си с вкусни ястия и изкушения, само кулинарния талант не стига. Трябва да имате и необходимото оборудване, което да ви е верен помощник при приготвянето на всеки един каприз на семейството.

Първото нещо, което е важно да знаете и да имате предвид са габаритите на вашата фурна за вграждане. Тук е най-добре да се водите от това, колко хора живеете заедно, тъй като ако сте сами, тогава не ви трябват големите модели. Основните видове са:

 • Стандартни - 60 х 60 см;
 • Компактни - 45 х 60 см;
 • Тесни - 60 х 45 см;
 • Широки - 60 х 90 см;
 • Широки и компактни - 45 х 90 см.

Размерът на помещението също е важен при избора, като най-често клиентите избират стандартния модел, тъй като размерите му са идеални и могат да се вместят дори ако кухнята ви е много малка.

Внимание!!! Имайте предвид че дори и вградените мебели не трябва да се намират в тесен контакт с повърхностите около тях, тъй като така ще ги нагряват ежедневно. Затова трябва да предвидите и вентилационните пролуки между стените.

Колко ток харчат?

Основно те могат да се разделят на електрически и газови. Много от професионалистите и любителите отдават предпочитанието си на електрическите, тъй като освен че са по-безопасни, при тях нагревателните елементи се намират не само отдолу, но и отгоре и отстрани.

Трудно можем да ви кажем еднозначен отговор, колко ток харчат тези уреди, поради факта че на пазара се предлагат модели с различен клас на енергопотребление. Тези които харчат много малко ток се причисляват към клас «А+» и «А++». Клас «B» е среден вариант, а «C» е просто икономичен вариант. Ако трябва да говорим с цифри, тогава ще добавим че тези в категория «А+» ще ви помогнат да намалите сметките си за ток с около 20-25%, а при избора на «А++» икономията ви ще бъде между 45-50 %.

Нивото на електропотребление зависи също така от вътрешния обем на фурната. На пазара се предлагат основни три категории, а именно с голям обем (над 65 литра), среден (от 35 литра) и малък (12-35 литра).

Как протича монтажът?

Първото и много важно условие е мястото, където ще се вгражда фурната да е идеално равно. Не забравяйте и за вентилационните пролуки, които също са задължителни, за да не се нагряват стените на шкафовете. Средно това място трябва да е около 4 см от задната стена , около 0,5 -1 см от страничните и от пода – 8-9 см.

След като сте изпълнили тези 2 условия е време да се свърже самата фурна с електричеството, но тук съвета ни е на да се доверите на професионалист, за да е всичко перфектно и безопасно.

Защо да се доверите на HomeMax?

 • За нас е важен всеки един клиент и се стараем да ви предложим огромен избор, ниски цени и продукти с доказано качество. Нашите предимства са:
 • Богат избор от различни модели;
 • Редовни промоции;
 • Изгодни условия на пазаруване;
 • Възможност за филтриране по цена;
 • Можете да пазарувате на лизинг;
 • Бърза доставка.

 

Очакваме ви!

 

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване.
Прочети още
Съгласен съм