Печки за вграждане

Филтрирай по
Марка
Обем на фурната
Вид управление
Енергиен клас
Цена
от 339 лв. до 599 лв.
Страница 1 от 1

Каква фурна за вграждане да изберете

За да можете често да радвате себе си и близките си с вкусни ястия и изкушения, само кулинарния талант не стига. Трябва да имате и необходимото оборудване, което да ви е верен помощник при приготвянето на всеки един каприз на семейството.

Първото нещо, което е важно да знаете и да имате предвид са габаритите на вашата фурна за вграждане. Тук е най-добре да се водите от това, колко хора живеете заедно, тъй като ако сте сами, тогава не ви трябват големите модели. Основните видове са:

 • Стандартни - 60 х 60 см;
 • Компактни - 45 х 60 см;
 • Тесни - 60 х 45 см;
 • Широки - 60 х 90 см;
 • Широки и компактни - 45 х 90 см.

Размерът на помещението също е важен при избора, като най-често клиентите избират стандартния модел, тъй като размерите му са идеални и могат да се вместят дори ако кухнята ви е много малка.

Внимание!!! Имайте предвид че дори и вградените мебели не трябва да се намират в тесен контакт с повърхностите около тях, тъй като така ще ги нагряват ежедневно. Затова трябва да предвидите и вентилационните пролуки между стените.

Колко ток харчат

Основно те могат да се разделят на електрически и газови. Много от професионалистите и любителите отдават предпочитанието си на електрическите, тъй като освен че са по-безопасни, при тях нагревателните елементи се намират не само отдолу, но и отгоре и отстрани.

Трудно можем да ви кажем еднозначен отговор, колко ток харчат тези уреди, поради факта че на пазара се предлагат модели с различен клас на енергопотребление. Тези които харчат много малко ток се причисляват към клас «А+» и «А++». Клас «B» е среден вариант, а «C» е просто икономичен вариант. Ако трябва да говорим с цифри, тогава ще добавим че тези в категория «А+» ще ви помогнат да намалите сметките си за ток с около 20-25%, а при избора на «А++» икономията ви ще бъде между 45-50 %.

Нивото на електропотребление зависи също така от вътрешния обем на фурната. На пазара се предлагат основни три категории, а именно с голям обем (над 65 литра), среден (от 35 литра) и малък (12-35 литра).

Как протича монтажът

Първото и много важно условие е мястото, където ще се вгражда фурната да е идеално равно. Не забравяйте и за вентилационните пролуки, които също са задължителни, за да не се нагряват стените на шкафовете. Средно това място трябва да е около 4 см от задната стена , около 0,5 -1 см от страничните и от пода – 8-9 см.

След като сте изпълнили тези 2 условия е време да се свърже самата фурна с електричеството, но тук съвета ни е на да се доверите на професионалист, за да е всичко перфектно и безопасно.

Защо да се доверите на HomeMax

 • За нас е важен всеки един клиент и се стараем да ви предложим огромен избор, ниски цени и продукти с доказано качество. Нашите предимства са:
 • Богат избор от различни модели;
 • Редовни промоции;
 • Изгодни условия на пазаруване;
 • Възможност за филтриране по цена;
 • Можете да пазарувате на лизинг;
 • Бърза доставка.

Очакваме ви!