Градински маркучи

Филтрирай по
Цена
от 0 лв. до 515 лв.

Употребата на маркучи особено през лятото е наложителна, без значение дали за поливане на растенията в градината или райграса в двора. Те са задължителен елемент от градинското оборудване и за това е нужно да знаем как да изберем правилният за нас. Нека разгледаме отделните видове, предимствата и начините за съхранението им.

 

Какви възможности за напояване има в малките градини?

За напояване в домашните условия се предлагат градински маркучи, върху които се поставят различни накрайници за поливане. В случая градинаря държи с ръката прибора и го насочва по свое усмотрение. Съществуват и пръскачки, стоящи на едно място и насочващи автоматично струята в отделни посоки.

 

Какви са предимствата при използването им?

Те са изключително еластични и гъвкави и в същото време са здрави и устойчиви на разтягания и умерени механични натоварвания. В същото време те са леки и удобни за събиране и разгъване, пренасяне, съхранение. Има дори и варианти с макара и манивела, още повече улесняваща употребата на прибора.

Поради използвания висококачествен каучук, те издържат на до 53 бара налягане, което е напълно достатъчно за осигуряването на приемлива мощна струя вода за правилно напояване. Невероятно издръжливи са (при правилна употреба и съхранение до около 20 години) и издържат на широк температурен режим (от 20 ° С до 50 ° С).

 

Какви видове маркучи има?

Съществуват множество видове, но ще се спрем само на най-разпространените и доказали се във времето със своите положителни качества. Те се отличават по:
Материала - често се използва каучук, PVC, силиконови и т.н. Първите са с висока степен на еластичност и UV устойчивост. Вторите са с допълнителни подсилващи слоеве против огъване и пречупване, а третите под въздействието на слънцето се разтягат, но не се огъват;
• По диаметъра и дължината - предлагат се решения от 20 до 200 м, а дебелината на стените варира от 4 до 6 мм. Диаметърът е 1/2", ¾ ", 1" и повече;
• По типа на изпълнение - еднослойните и най-простите модели нямат допълнителни външни и вътрешни покрития. Многопластовите пък са издръжливи на натоварване и водно налягане. С подсилени нишки за повишена здравина.

 

Как се съхраняват?

През лятото и горещините е препоръчително, когато не се употребява да се съхранява на сянка за да се избегне напукване, въпреки обозначенията за UV-устойчивост. През зимния период е добре да се държи при стайна температура или в подземна маза, когато през периода е значително по-топло, отколкото навън. Във всеки от случаите да се съхранява навит на рулон, без допълнително притискане с отделни предмети върху него.

 

Какво се предлага в Home-max?

В онлайн магазина ще откриете огромно разнообразие на шлангове за поливане, отличаващи се по своята дължина, материал на изработка и диаметър. Всеки от тях е изработен от висококачествени материали и пристига директно от производителя. Без значение кой от разновидностите ще изберете, Вие ще получите издръжливо и качествено решение на атрактивни цени.

 

Защо да пазарувате от Home-max.bg?

Защото само в Home-max Вие получавате всички най-изгодни условия за покупка, като възможност за избор дали да купите онлайн или офлайн. В последния случай ще видите продукта на място и ще се докоснете до него. Купувайки онлайн, ние ще доставим покупките Ви директно до вратата на дома Ви, без да се налага да ходите никъде.

Ако изпитвате затруднения, съмнения и други въпроси, винаги можете да се обърнете към наш сътрудник, готов с удоволствие да Ви съдейства. Често провеждаме промоционални кампании, за да дадем възможност за още по-изгодни покупки и още много други. Заповядайте при нас и с радост ще Ви обърнем индивидуално внимание.