Барбекюта и грилове

Филтрирай по
Цена
от 11 лв. до 1799 лв.
Страница 1 от 2

Барбекюто не е просто начин да приготвим храната си. В днешно време се е превърнало в преживяване - малък повод за събиране през седмицата или възможност за среща с приятели в двора през уикенда. Ако обаче все още не сте се сдобили с BBQ или скара, ще разясним някои моменти, които да вземете предвид при избора.

Грил или барбекю да изберете

За начало, нека разгледаме разликите между двата начина на приготвяне. Да, тези названия не се отнасят толкова до уреда, колкото до начина на обработка, сега ще научите повече:

  • Грилът – скара или грил се приготвя на високи градуси, директно над въглените за кратко време. Предимно се използва за зеленчуци и крехки меса – най-често пилешко. Кайма или риба, които не изискват дълга термична обработка. Често овкусяването е с марината, не със сухи подправки, защото биха изгорели и нарушили вкуса на храната;
  • Барбекюто – приготвя се на бавен огън, при по-ниски градуси. Подходящо за жилави, големи пържоли, месо с повече съединителна тъкан, за което е необходима по-дълга термична обработка, за да стане то крехко и едновременно с това сочно. Барбекюто се приготвя често на затворен капак, по този начин храната се задушава и опушва по-добре, това е и основната идея тук – месото добре да поеме аромата от дима.

Разбира се това не означава, че на газовото барбекю не можете да си приготвите гриловани зеленчуци – можете разбира се, защото вие решавата каква температура на готвене да използвате.

Какви видове барбекю има в home-max.bg

При нас ще откриете разнообразие от скари, грилове и барбекюта. По този начин можете да изберете най-подходящото според Вашите предпочитания и навици:

  • Грилове за дървени въглища – еднократни, с вентилационен диск в ботуша, с или без капак, с перка за контрол на температурата, с колела или без, с термометър, странични поставки за работен плот, чугунени, сгъваеми или статични – при тях можете да купите компактен, сгъваем грил, ако предпочитате да пътувате до мястото, където да си доставите удоволствието от вкусна скара сред природата. Едновременно с бюджетните варианти ще откриете и по-масивни предложения, които да поставите на удобно място двора;
  • Газови грилове - при тях цената е малко по-висока, но имат своите плюсове. Предлагат се с различен брой регулируеми газови горелки, със страничен котлон, термометър, прозорец на капака, странични работни плотове, с малка площ за печене или пък такива за до 14 човека, с възможност за работа с лава камъни или пък без. При тях най-голямото предимство е, че можете лесно да регулирате и следите температурата;
  • Грил камини – тук става дума за по-големи бетонни конструкции, изработени от смес с мраморни песъчинки, работещи на дървени въглища, подходящи, когато имате специално обособено място за грил във Вашия двор и приготвяте храна за около 10 и повече души. Ще откриете не само барбекюто, а и допълнителни модули – работни плотове, удължения за комини, модулна мивка и други. Често се нуждаят от допълнително боядисване;
  • Керамични грилове Kamado – с комбинацията от материалът,който изолира и отразява топлината, овалната форма и отворът, който позволява циркулацията на топлината около храната, получавате готвене, наподобяващо принципа на конвектомата, но на дървени въглища.


Както споменахме и по-рано – изберете спрямо пространството, с което разполагате, контролът, който искате да имате над приготвянето и личните предпочитания за начина на печене.

Защо да се доверите на HomeMax

Ние в ХоумМакс прдлагаме огромно разнообразие от грилове и барбекюта, както бюджетни варианти, така и възможности за ценители. Работим с доказали се във времето партньори, което гарантира за нашите клиенти качество на разумна цена. Поръчайте още днес Вашата нова придобивка, около която ще събирате семейство и приятели!