Дървени пана и огради

Филтрирай по
Цена
от 6 лв. до 179 лв.
Страница 1 от 1

Ако искате здрава и красива ограда, която ще допринесе за усещането за близост с природата и освен всичко ще Ви предпазва от погледите на добрите съседи, то дървените огради биха били чудесен избор за Вас. Нека разгледаме различните възможности, които предлага HomeMax!

Къде е подходящо да сложите дървена ограда

Дървените огради имат много практически приложения: с тях печелите уединение, защитавате имуществото си, блокирате вятъра, освен това цветната градинка с тях заприличва на излязла от приказките. Освен всичко това, те изглеждат чудесно естетически и подобряват външния облик на Вашия дом.
Можете да заградите целия си двор с оградни пана без отвори, към които да добавите и красива арка или да обособите кът за басейна с декоративни оградни панели, а защо не и по-специално местенце за отдих на двора. Цветната градинка и пътеките могат да бъдат отделени с ролка за леха, а с ниска дървена оградка можете да заградите пространство за домашния любимец. Възможностите са толкова много, а в допълнение можете да изберете сами, дали да остане в естествения си цвят или да промените според личните си предпочитания.

Как се монтират дървени панели

При поставянето на дървена ограда, първо трябва да се обозначи къде точно ще минава оградата, ако ни трябват само прави линии, най-лесно и сигурно е да опънете конец или друга връв.
Следващият етап е издълбаването на дупки в почвата за коловете. Ако планирате да закотвите с чакъл, ще са Ви необходими по-широки отвори. Чакълът е предпочитан, защото дренира добре почвата. Използва се следния похват, първо се натъпкват ситни камъчета на дъното, след това се поставя колът и се затрупва нагоре с камъни, като постепенно се добавя към тях и пръстта, докато на повърхността не остане само тя. Използването на бетон се препоръчва в случаи, в които не може да се копае достатъчно дълбоко.
Когато започнете с поставянето на самите панели, не забравяйте да проверявате след всеки, дали е поставен под правилен ъгъл. Закрепването може да става с поцинковани гвоздеи, като е добре да обозначите местата, на които ще бъдат забити предварително.

Какъв модел да изберете

Ето какво можете да закупите от HomeMax:

  • Оградни пана – те могат да представляват хоризонтални дъски, огънати около вертикални такива с тесни пролуки, които позволяват циркулацията на въздуха или декоративни пана с правоъгълни отвори, с които можете да обособите пространство в двора или да ги използвате за аранжиране с цветя или друго. В тази подкатегория ще откриете и арка, едно чудесно допълнение към дворната ограда;
  • Колове – те се различават по своята височина, поради което можете да изберете най-подходящия вариант за Вас;
  • С ниските оградки можете да ограничите влизането на животни;
  • Дървени плочки – с декинг плочките в подкатегорията ще направите Вашата тераса или веранда по-привлекателна, а с дървените плочи можете да подредите пътека към басейна;
  • С ролки за леха можете да разграничите пътеката от лехите или цветята от дръвчетата, пуснете въображението си на воля и претворете своята градинка.

Защо да закупите онлайн от HomeMax

Ние в HomeMax сме се постарали да имате възможност да изберете дървена ограда според Вашите предпочитания и нужди. Разгледайте нашите предложения онлайн и поръчайте още днес. Не отлагайте монтирането на красива ограда на достъпна цена за Вашия дом!
Поръчвайки от нас, получавате изгодна доставка, качествено обслужване и разнообразие от продукти за Вашите дом и градина.