Филтрирай по
Марка
Тип
Мощност
Цена
от 26 лв. до 349 лв.
Страница 1 от 2

Вентилаторите придобиха голяма популярност, като средства за осигуряване на прохлада през горещите летни дни поради техните достъпни цени. Нека разгледаме видовете им, средата за тяхната употреба и как да определим подходящото решение за нас.

Какви видове има

По начина на употреба се делят на:

  • монтиращ се на тавана - представлява модел тип полилей, който стои на таван и е комбиниран с осветителна лампа;
  • настолен - притежава специална малка стойка, позволяваща му да стои върху равен плот на бюрото или на масата;
  • подов - той е на стойка. Тук те се делят на стационарни (неподвижен е и духа в една посока) и подвижни (върти се в различни посоки);
  • стенен - притежава специлен корпус, позволяващ му да се монтира на стената, например за отвеждане на миризмите от помещението навън;
  • тип кула - той се характеризира със своя тесен, но висок корпус. Върти се около оста си на приблизително 150 градуса и не заема много място.

За какви условия и помещения са подходящи

Могат да се използват в домашни условия за осигуряване на прохлада и комфортен климат през летните горещини. С изключение на таванните и стенните, те са лесно преносими от едно място на друго и е нужно само включването им в електрически контакт и стартирането им от специалния бутон. Някои притежават различни програми, определящи оборотите на въртене и съответно осигуряващи по-силно или по-слабо въздушно завихряне.

Как да изберем

Обикновено мощността на този тип изделия е до около 60 W. Ако Ви е нужно повече, трябва да погледнете към моделите, монтиращи се на таван. Нивото на генерирания по време на работа шум е критерий, който би следвало да вземете предвид ако купувате прибора за детска стая, където детето ще спи. Принципно нивото не бива да надвишава 25 dB. Таванните варианти и тип кула са по-безшумните домашни вентилатори.

Колкото по-голям е размера на перката, толкова повече въздух ще завихря за единица време. Тоест ще охлажда по-голямо пространство от помещението. Важен параметър е и наличието на защита. Ако избирате за дома, най-малкото трябва да е налична защитна решетка, предпазваща от досега до въртящата се с големи обороти перка. Устойчивостта е последният критерии. Особено стоящите на пода варианти трябва да имат надеждна стойка.

Какво се предлага в home-max.bg

Ако се нуждаете от домашен вентилатор, заповядайте при нас. Всички по-горе изброени вариации ще ги откриете и в асортимента на онлайн магазина home-max.bg. Моделите в съответната категория се предлагат на достъпни цени и с гаранция за качество.

Защо да купите от HomeMax

Защото ние предлагаме качествени уреди от доказани във времето доставчици. Изборът при нас е изключително разнообразен, така че можете да направите прецизна селекция и да се спрете на най-подходящото според нуждите Ви и условията на употреба приспособление. Заповядайте, очакваме Ви!

Вентилатор