Филтрирай по
Марка
Тип
Цена
от 29 лв. до 369 лв.

Вентилаторите придобиха голяма популярност, като средства за осигуряване на прохлада през горещите летни дни поради техните достъпни цени. Нека разгледаме видовете им, средата за тяхната употреба и как да определим подходящото решение за нас.

 

Какви видове има?

По начина на употреба се делят на:
• монтиращ се на тавана - представлява модел тип полилей, който стои на таван и е комбиниран с осветителна лампа;
• настолен - притежава специална малка стойка, позволяваща му да стои върху равен плот на бюрото или на масата;
• подов - той е на стойка. Тук те се делят на стационарни (неподвижен е и духа в една посока) и подвижни (върти се в различни посоки);
• стенен - притежава специлен корпус, позволяващ му да се монтира на стената, например за отвеждане на миризмите от помещението навън;
• Тип кула - той се характеризира със своя тесен, но висок корпус. Върти се около оста си на приблизително 150 градуса и не заема много място.

 

За какви условия и помещения са подходящи?

Могат да се използват в домашни условия за осигуряване на прохлада и комфортен климат през летните горещини. С изключение на таванните и стенните, те са лесно преносими от едно място на друго и е нужно само включването им в електрически контакт и стартирането им от специалния бутон. Някои притежават различни програми, определящи оборотите на въртене и съответно осигуряващи по-силно или по-слабо въздушно завихряне.

 

Как да изберем?

Обикновено мощността на този тип изделия е до около 60 W. Ако Ви е нужно повече, трябва да погледнете към моделите, монтиращи се на таван. Нивото на генерирания по време на работа шум е критерий, който би следвало да вземете предвид ако купувате прибора за детска стая, където детето ще спи. Принципно нивото не бива да надвишава 25 dB. Таванните варианти и тип кула са по-безшумните домашни вентилатори.

Колкото по-голям е размера на перката, толкова повече въздух ще завихря за единица време. Тоест ще охлажда по-голямо пространство от помещението. Важен параметър е и наличието на защита. Ако избирате за дома, най-малкото трябва да е налична защитна решетка, предпазваща от досега до въртящата се с големи обороти перка. Устойчивостта е последният критерии. Особено стоящите на пода варианти трябва да имат надеждна стойка.

 

Какво се предлага в Home-max.bg?

Ако се нуждаете от домашен вентилатор, заповядайте при нас. Всички по-горе изброени вариации ще ги откриете и в асортимента на онлайн магазина home-max.bg. Моделите в съответната категория се предлагат на достъпни цени и с гаранция за качество.

 

Защо да купите от Home-max.bg?

Защото ние предлагаме само качествени уреди със съпътстващите ги гаранционни срокове. Изборът при нас е изключително разнообразен, така че можете да направите прецизна селекция и да се спрете на най-подходящото според нуждите Ви и условията на употреба приспособление. Заповядайте, очакваме Ви!

 

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване.
Прочети още
Съгласен съм