Категории
Филтрирай по
Клас на износване
Дебелина
Цветова група
Фаска
Водоустойчивост
Цена
от 27 лв. до 82 лв.

Ламинираният паркет се радва на своята популярност поради доста успешната си имитация на дърво и е предпочитан от много хора за подова настилка в хола, спалнята, кухнята, коридора. Той е изключително красив и придава много уют и хармония в помещението за това нека разгледаме някои важни детайли около него.

Как да изберете ламиниран паркет

Както знаем кухнята е мястото, изложено на най-много агресивни влияния в дома, тъй като в него готвим, мием съдове, храним се. В тази връзка постоянно има пръскания на мазнини, разливане на течности изпускане на твърди предмети. Взимайки предвид тези аспекти, при избора на ламинат, задължително условие е да бъде износо- и водо-устойчив.

Но как да ги определим тези показатели? Има маркировки за износоустойчивост - 21, 22, 23 за жилищни и 31, 32, 33 — за помещения с голяма проходимост.

Водоустойчивостта на покритието идва от специалните восъчни импрегнанти, с които се третира повърхността. Те отблъскват водата, но това не означава че честите и големи разливания на течности върху настилката, ще запазят нейния добър външен вид.

Какви разновидности ще откриете в онлайн магазина на HomeMax

Както винаги сме с голямо разнообразие от подови паркети на достъпни цени, отличаващи се със своето качество, цветови варианти и дебелини. Разполагаме от бюджетни до скъпи и свръхкачествени решения подходящи за всеки джоб. Предлагаме разновидности на класове водо- и влаго-устойчивост, както избор от цветови нюанси с имитация на различна дървесина, като дъб Брюне, Бостън, Виверо, Едмънтън и др. Съществува опция и за подбор по дебелина - от 6 мм до 12 мм.

Съвети при монтажа на ламинат 

За да стане качествено и дълготрайно полагането е необходимо основата да е изключително равна. На първия етап се поставя специална подложка, която на първо място действа, като шумоизолатор, което ще приглушава шума от ходенето и при изпускане на твърди предмети и на второ ще запази топлината. Сега вече следва основния етап. Следвайте тези инструкции, ако ще извършвате монтажа самостоятелно:

  • започнете полагането от най-отдалечения ъгъл на помещението;
  • оставете малко разстояние между стената и дъските (около 1 см.);
  • за да се гарантира качеството на монтажа и прилепването на фугите е необходимо първия ред да се започне с цяла дъска, а втория с половин;
  • съединението на редовете се извършва след цялото им сглобяване по дължина;
  • след приключване на процедурата, по краищата се монтират специални первази.

Защо да изберете продуктите на home-max.bg

Защото сме доказан коректен ритейлър през годините, предлагайки изключително качество на стоките с професионално и бързо обслужване на най-ниски цени, така че посетете ни още сега.