Врати хармоника

Филтрирай по
Цена
от 24 лв. до 119 лв.
Страница 1 от 1

Вратите тип „хармоника“ не са новост в интериорните решения, но ако се чудите в кои случаи са за предпочитане – четете нататък.

Какво представляват сгъваемите врати

Сгъваемите врати са наричани още хармоника, заради начина им на пречупване при отваряне и затваряне. Движат се по лайсни. Има варианти за монтиране с една лайсна или с три – от двете страни и в горната част, като тази която се монтира горе трябва да е с дължината на отвора на вратата. Монтирането става със скоби или директно захващане за стената. На следващия етап трява да поставите закачалки на вратите – вариантите са с 2 или 4 колелца и да фиксирате неподвижната страна. При някои врати от този тип е необходимо и монтирането на долен водач, но това се отнася само за тежките системи. За финал – поставяте затварящи скоби на лайсните. Звучи лесно, нали? – именно това е едно от предимствата на сгъваемите врати.

Има разновидности както с плътни ламели, така и с остъклени, вторите са значително по-скъпи, но пък няма да останат незабелязани от Вашите гости.

Къде могат да бъдат използвани

Сгъваемите врати стават все по-чест избор, заради начина, по който изглеждат, но имат няколко основни приложения:

  • Основното предимство на тези врати е, че не отнемат допълнително място при отваряне и затваряне, както класическите. Практичен избор са не само за битова употреба, а и в върговски обекти, защото с тях се осигурява лесен и бърз достъп до склада например;
  • В днешно време все по-често срещани са малките жилища, в които интериорът трябва да се организира оптимално спрямо площта. Именно в тези случаи вратите тип „хармоника“ са изключително приложими;
  • Предпочитани са и когато трябва да отделим малките обособени части в жилището – „мокро“, склад или дрешник;
  • Вече сме сигурни, че обмисляте покупката на такава врата. И как няма – те пестят място, предлагат се на достъпни цени и се монират изключително лесно. Е, имат разбира се и недостатъци – не очаквайте от сгъваемата врата да Ви предложи звукоизолация или да изолира миризма в стаята.

Как помага в избора ни HomeMax

Ние от HomeMax предлагаме разнообразие от декори при вратите тип „хармоника“. Работим с доказали се доставчици и широк ценови диапазон. При нас можете да откриете както нискобюджетни решения, така и предложения с остъкление или допълнителни елементи. За съдействие можете да пишете и на нашата Фейсбук страница HomeMax Bulgaria.