Торове за трева

Филтрирай по
Цена
от 3 лв. до 99 лв.
Страница 1 от 1

Тревни торове за красиви градини

Тревните площи изискват своите грижи, за да изглеждат свежи и здрави. Различни са факторите, които могат да повлияят на външния вид на райграса, затова наторяването е от съществено значение. Ето какви са ползите от торенето на тревата:

  • По-силна и добре развита коренова система - това позволява излагане на по-постоянна слънчева светлина. Едновременно с това по-добре развитите корени помагат и за по-слабото развитие на плевели и добро презимуване, а също и по-бързо ъзстановяване след летните засушавания;
  • Морава се нуждае от обогатяване на почвата, също както се нуждае от вода и слънчева светлина. Наторяването дава основни хранителни вещества като нитрати, калий и фосфор, за да расте хубава и здрава. Когато растенията и тревата получават правилните хранителни вещества, те са добре защитени от болести и развиват по-добра устойчивост на резки и неблагоприятни промени в климатичните условия;
  • Всички сме виждали тревни площи, които растат здрави и гъсти в една зона, но в друга тревата е рехава и слаба. Това може да се дължи на различни фактори, но ако тревата е изложена на еднакви условия - то причината е липса на хранителни вещества, които се набавят благодарение на торовете;
  • Торенето на моравата подпомага за по-доброто усвояване на хранителни елементи и вода;
  • Не на последно място - подхранването на почвата дава по-силен старт през пролетта и по-дълъг живот на тревните килими.

Как да използваме торът за трева

Торовете са разделени в различни групи, според това дали имат специфично приложение или са универсални. Освен това се различават и в ползите, които дават на тревата. 

Някои са подходящи за подхранване от ранна пролет до началото на лятото, за да засилят растежа и да помогнат за по-доброто усвояване на веществата и изграждането на добра коренова система. Други са подходящи за подобряване на качествата на моравата след летните засушавания. Има тор със забавено освобождаване, както и такъв с удължено действие - той на практика наторява тревната площ до 100 дни, като позволява да ограничите наторяването до едно или две третирания годишно. В този случай освобождаването се контролира от температурата и влажността на почвата.

След като сте избрали видът тор, който би бил най-подходящ за Вашата морава, информирайте се детайлно за периодът и начинът на прилагане. Преди да пристъпите към подхранването е добре да почистите стари и изсъхнали клонки и листа от почвата, както и да подравните повърхността.

А когато се заемете със самото торене, можете да го направите на ръка или със сеялка, или спрямо препоръките на производителя, за да бъде максимално добре разпространена. След торенето идва ред на поливанет, за да влязат хранителните вещества в почвата

Остава само да наблюдавате растежа и да се наслаждавате на крайният резултат.

Има торове, с които дори прекомерна употреба няма да навреди на тревния килим, но има и такива,  с които трябва да се внимава, за да няма пренасищане на определени елементи. Дозировката може да зависи от условията на отглеждане, затова следвайте внимателно инструкциите на опаковката, а ако имате въпроси - градинските специалисти в нашите магазини са на разположение.

Защо за купим от HomeMax

Ние в ХоумМакс предлагаме разнообразие от торове за подхранване на тревните площи. Знаем, че всеки горд притежател на двор с красив зелен килим иска да се погрижи за него по най-добрия начин, именно за това предлагаме универсални и специални тревни торове на разумни цени. Поръчайте онлайн или изберете на място в нашите магазини.