Филтрирай по
Цена
от 3 лв. до 56 лв.

Декоративните самозалепващи фолиа намират приложение в най-различни области, но често са използвани и в бита. Ще Ви покажем как правилно да ги поставяте и отстранявате, техните видове и друга полезна информация.

Къде могат да се поставят

Често намират приложение в бита, като алтернатива за промяна облика на мебелите или прикриването на появили се дефекти. Също така, широко разпространени са в рекламната индустрия и се използват за съставяне на надписи върху фирмени автомобили, за витрини, табели, пана и т.н.

Лепящите фолиа се поставят на прозорци, стъкла, врати или PVC повърхности, като условието в случая е те да са гладки и добре почистени от замърсявания и прах, както и да са обезмаслени за по-добро слепване. Лепят се и върху прозорци с цел имитация на мат.

Какви видове има

По своята структура:

  • еднослойни - изготвени са от многокомпонентна смес, включваща различни смоли и пластификатори;
  • двуслойни - състоят се от два отделни слоя - основа и външна горна част.

По своята повърхност:

  • гланцови - за затъмнени помещения;
  • матови - невероятно вписващи се в интериора на банята или помещения с добро осветление;
  • прозрачни - подходящи за малки помещения и за тяхното визуално разширение;
  • холографски - дават възможност за изготвяне на оригинални ефектни декорации.

Какви са начините и съветите за поставяне и отстраняване

Процесът по залепване е изключително лесен и не изисква придобиване на специални умения или използване услугите на специалист. Съществуват три прости стъпки, които ще Ви помогнат да се справите самостоятелно:

  • подготовка на основата - както споменахме и по-горе, тя трябва да е гладка и много добре изчистена от мръсотия и мазнини;
  • изрязване на нужното парче - премерете мястото, където ще стане залепването и изрежете малко по-голямо парче от необходимото;
  • залепване - отстранете защитния слой и започнете да полагате фолиото отгоре надолу, като внимателно с пластмасова шпатула леко започнете полагането, прогонвайки остатъчния въздух във вид на образували се мехурчета.

След като положите цялото парче, отстранете с макетно ножче внимателно стърчащите извън него остатъци и сте готови! Отстраняването най-лесно става с пистолет за горещ въздух, който след нагряване самият материал се отлепва сам.

Какво се предлага в Home-max.bg

В Home-max онлайн сме подготвили огромна селекция от варианти с имитация на всевъзможни повърхности, като дърво, камък, декорации, пана, едноцветни и многоцветни. Разгледайте настоящите ни предложения, а при необходимост - свържете се с нас.

Защо да предпочетете Home-max.bg

Защото винаги сме се стремили да поддържаме огромно разнообразие, така че клиентите ни по всяко време да имат широк спектър от възможности за избор. На следващо място, нашите цени са едни от най-ниските, а доставките и обслужването - гъвкави и бързи, за да не се налага да чакате поръчката си със седмици. Посетете ни и в случай на необходимост, свържете се с нас!