Градински ножици и триони

Филтрирай по
Цена
от 4 лв. до 269 лв.

Специалните градински ножици и триони са нужни на всеки градинар и човек, грижещ се за външността на дадена растителност. Какво обаче е точното им приложение и какви видове се предлагат ще разберем по-долу.

 

Приложение

Ножиците се използват за подрязването на храсти, тънки клони, трева, за оформяне на дървесни корони и всякаква подобна растителност. С тях се отстраняват увредени и болни клони, както и при грижа за цветята и обработка на разсада преди неговото засаждане.

Състоят се от работно острие, съставено от две части - подвижна и статична, крепящи се с един болт. Ножовете са извити, за да се намали триенето между двата детайла и за по-лесното улавяне на обекта за отрязване.

Трионите са предназначени за рязането на по-дебелите дървесни израстъци - клони, стебла и т.н. Острието е метално, изработено от гъвкава ламарина, с триъгълни зъбци, леко издадени встрани за по лесната работа с инструмента. Той се хваща за специалната дръжка и се използва чрез резки движения напред и назад.

 

Видове

Към момента на пазара съществуват следните видове:
• За цветя - с тях се отстраняват или оформят малки по диаметър израстъци, като храсти и тънки клонки. По размери те са малки, но много остри;
• Лозарски - както подсказва и името, употребяват се за сезонното подрязване на лозята, но все пак са подходящи и за пъпки или различни стебла;
• За трева и храсти - ръчни или електрически. Първите изискват употреба на сила от ваша страна по време на работата с тях, а вторите не. Последните имат специални механизми, задвижвани чрез електричество от акумулатор и тук Вие просто трябва да насочвате прибора;
• За клони - решаваща роля в случая играе дължината на дръжките. Ако се нуждаете от досег на по-голяма височина се насочете към модел с телескопични дръжки.

 

Защо да пазарувате от Home-Max?

Защото съотношението между цена и качество е изключително високо, а обслужването на професионално ниво. Разнообразието от овощарски ножици и цени е толкова голямо, че винаги и по всяко време можем да отговорим дори и на най-взискателните изисквания. Доставките ни се извършват в кратки срокове. При затруднение винаги имате екип от експерти за помощ и въпроси.

Онлайн магазинът е изключително интуитивен и с уголемени снимки на продуктите, за да добиете максимална представа за тяхната външност. Системата за бързо поръчване пък не изисква от Вас да се регистрирате и да оставяте лични данни - нужно е просто въвеждането на име, телефон и имейл. Заповядайте и не пропускайте да се свържете с нас. Ние Ви очакваме!