Филтрирай по
Цена
от 52 лв. до 119 лв.
Страница 1 от 1

Преди десетилетие изборът на спална база се основаваше само на популярния тогава дюшек, но днес пазарният сегмент в сектора е силно развит и предлага изключително разнообразие от възможности. Например дунапрененият матрак. Нека разгледаме характеристиките му, неговите предимства, недостатъци и местата, където е подходящ за употреба.

Какви са характеристиките на дунапренените матраци

Дунапрен или т.н. полиуретанова пяна се състои от 90% въздух. Благодарение на най-новите технологични разработки в областта, матраците от този тип се характеризират с достатъчна еластичност и практичност. Използват се както в пружинни, така и в безпружинни варианти на матраци. Видовете се разделят на единичен и двоен, притежаващ допълнителен слой за постигане на по-голяма твърдост.

Какви са предимствата и недостатъците им

 Съществуват няколко преимущества на изделията, които ги правят толкова привлекателни и предпочитани от повечето потребители. Нека ги разгледаме накратко:

  • Еластичност и гъвкавост - продуктът поддържа формата на тялото по време на сън, което позволява качествена почивка, без болки и дискомфорт сутрин.
  • Цената им е изключително достъпна - за разлика от аналоговите решения, тези притежават страхотно съотношение цена/качество, но в никакъв случай не преследвайте най-евтиното.
  • Добро ниво на твърдост - те са приятни на допир и са оптимално решение за хората с наднормено тегло. Издържат на силен натиск и са подходящи за тегло дори 160 кг. Подобен вариант е поредната крачка напред към решаването на проблема с безсънните нощи.
  • Те са ортопедични - имат невероятната способност да повтарят извивките на човешкото тяло и са устойчиви на деформация. Полезни са за хората с изкривяване в гръбначния стълб.
  • Порестата структура позволява постоянната вентилация във вътрешността, гарантирайки отлична хигиена.
  • Удобни са за транспортиране. Имат способността лесно да се сгъват и разгъват, без да се образуват деформации, което ги прави функционални за най-различни места и поводи.

Сред недостатъците можем да споменем само един, но е изключително важен, състоящ се в това, че подобна материя доста успешно абсорбира миризмите. За качественото почистване е най-добре да се обърнете към специализирана в тази услуга компания.

Кога и къде е подходящо да се използват

 Могат да се използват за всяко едно легло - включително и за детски кошари. В случай, че спалнята Ви вече не е толкова удобна, матрака от полиуретанова пяна е рационално решение на достъпна цена. 

Какво се предлага в Home-max.bg

При нас можете да откриете варианти, изработени от така наречения конвопрен. Те се отличават по своите размери и параметрите им са в широки граници, така че съществува голяма вероятност да откриете точният за Вас размер. Разгледайте и при нужда се свържете с нас.

Защо да изберете от Home-max.bg

Защото с годините изградихме положителна репутация на успешен онлайн магазин сред клиентите си, предлагащ качествени продукти с гаранция и на достъпни цени. Голямото разнообразие е поредният наш плюс, позволяващ Ви с повишена прецизност да изберете точният за Вас артикул. Заповядайте при нас и ако срещате трудности, задължително ни потърсете. Очакваме Ви!