Филтрирай по
Цена
от 1 лв. до 299 лв.

Външни лампи са едно от първите неща, които другите забелязват при формирането на първото си впечатление за Вашия дом. Подходящите размери и стилни приспособления озаряват фасадата, осигуряват топло посрещане и безопасно насочване на посетителите към Вашата врата.

Правилното осветление е жизненоважна част от дизайна на градината. Със стилни и функционални осветителни тела, можете да сте сигурни, че сладките приказки на двора ще продължат дълго след като слънцето залезе.

Какво представляват външните лампи

Външните осветителни тела са проектирани да издържат на различни атмосферни влияния.
Няколко са целите на външното осветление:

  • Повишаване ефективността на човешката дейност през времето, когато е тъмно и да се направи ефективно производство, транспорт, строителство и други - безопасно, сигурно и удобно;
  • Красота - правилното осветление на открито създава приятна атмосфера на фасади и вътрешни дворове. Определено добавя нотка на елегантност;
  • Сигурност - когато имате външно осветление, вие също помагате да запазите дома си в безопасност. Ако вашите входове, гаражи и тъмни пътеки са добре осветени, лесно ще видите потенциални натрапници и аномалии;
  • Безопасност - друго важно предимство на външното осветление. Като поддържате пътеките си добре осветени по време на домашно парти, по-лесно е Вашите гости да се ориентират по пътя си.

Как да осветим креативно дома и градината си

Освен функционално, осветлението може да бъде и креативно, внасяйки повече живот на Вашата фасада, градина или място за хранене. Ето и няколко предложения:
Осветете входната врата – да, това е едно от задължителните места, на които трябва да имате осветление. Изберете едно осветително тяло, което да поставите от страната на ключалката или две – симетрично от двете страни на височината около 170 см. Можете да се спрете на плафон, аплик, а ако вратата се намира под навес, чудесно и атрактивно решение би било да поставите висяща лампа.
Стенните лампи не само придават завършващ щрих от външната фасада на Вашия дом, но и служат за практическа цел, като добавят необходимо ниво на сигурност. Повечето се захранват от електричество от мрежата, с превключвател от вътрешната страна на къщата, но можете да намерите и някои със сензор за движение, който ще свети при задействане.
Не пропускайте стълбището – можете да поставите осветление на всяко стъпало за по-добър ефект. Тук опциите са многобройни.
За да получите професионален външен вид – разграничете тревните площи от твърдите повърхности. Помислете за смесване на светлините – прожектори, спотове – осветете масата или пейката в двора, ако имате такива или скулптура, която да събира погледите на гостите Ви.
Феерично осветление – все по-актуално и често срещано е осветлението на вътрешния двор, веранда или беседката да се прави с градински глобуси – окачете колкото пожелаете от тези красиви малки лампи за едно меко вечерно сияние.
Ако пък се стараете в поддръжката на Вашата градина, то позволете й да блесне и вечер с помощта на градински фенери или забавни соларни лампи в различни форми.

Какво още можем да открием в раздела

В раздела ще откриете:

  • Градински лампи, сред които плафони и аплици, LED осветителни тела и прожектори, които се захранват от слънцето, красиви фенери в различни цветове и форми и минималистични фасадни тела;
  • Соларни лампи – между тях ще откриете освен класическите стълбчета и цилиндри, забавни животинки, камъни, които се сливат прекрасно с градината и цветни фенери;
  • LED прожектори – без или със сензор – които ще Ви помогнат, когато имате необходимост да осветите по-силно някое пространство;
  • Халогенни лампи и прожектори.

Как помага в избора ни Home-Max

В HomeMax ще откриете красиви фасадни тела, LED плафони, мощни прожектори и атрактивни градински лампи. Заповядайте в нашите магазини и онлайн, където да разгледате богатия асортимент от външни осветителни тела!