Филтрирай по
Марка
Moщност (W)
Цветна температура
Влагозащита
Цвят
Цена
от 3 лв. до 84 лв.

Какво представляват лед прожекторите

LED прожекторите използват светлинни диоди за генериране на светлина. Светодиодите в прожектори са полупроводници, които превръщат електричеството в светлина, като преминават електрическия ток между два проводника (метални подложки, наречени SMD). Когато се достигне необходимото ниво на мощност между изводите, се отделя енергия под формата на фотони, които осигуряват светлината. Чудесен заместител на халогенните и метал-халогенните прожектори.

В сравнение с обикновените прожектори, светодиодите не използват топлина за генериране на светлина, което ги прави енергоефективни. Те имат изчистен дизайн и корпусът им може да е изработен от алуминий, който има ниско относително тегло и също осигурява доброто му охлаждане.

Има прожектори за външно осветление, на които са монтирани сензори за движение. Сензорът включва електрическата верига и прожекторът светва. Това се прави с цел сигурност и икономия. На диодните прожектори може да бъде монтиран и датчик за осветеност (сензор ден и нощ). Той се включва привечер и се изключва сам при развиделяване.

Могат да се димират, само ако технологията е вградена в продукта.

Част от предимствата им са, че консумират по-малко енергия в сравнение с халогенните. Имат изключително дълъг живот, между 30 000 и 50 000 часа, както вече споменахме - работят без да се нагряват. Широките им ъгли са проектирани по този начин, за да осигурят по-ефективно покритие. С тях няма да се притеснявате от времето, заради високата им защита от влага.

Какви видове ще открием в раздела

Открийте подходящи за Вашите нужди прожектори! Изберете между:

  • Мощност: прожекторите, които се предлагат в Home-max варират от 10W до 80W;
  • Цветна температура: можете да изберете в топла, студена или неутрална светлина – топлата е предпочитана за осветяване в градината, студената за градско осветление, а неутралната светлина за фасади;
  • Степен на влагозащита: IP44, IP65;
  • Цвят: бял, сив, черен, бял и оранжев.

Kъде можем да ги използваме

Светодиодните прожектори могат да се използват както в затворени помещения, така и за външно осветление. Интериорните прожектори се монтират на тоководещи шини,които представляват захранване и начин на закрепване на прожекторите. Диодните прожектори, които се използват за външно осветление имат висока степен на влагозащита до IP65. Подходящи за директна замяна на конвенционалните метал-халогенни или халогенни прожектори, използвани за осветяване на стадиони и спортни площадки, обществени гаражи и паркинги, пешеходни зони и улици, дворове, паркове, градини и др.

Как помага в избора ни Home-Max

В богатото ни разнообразие от LED прожектори се убедете сами. Освен това от нашия онлайн магазин се пазарува лесно и бързо.

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване.
Прочети още
Съгласен съм