Поялници и горелки

Филтрирай по
Цена
от 0 лв. до 749 лв.
Страница 1 от 2

Дори и да не сте специалист в областта на радио-техниката, инструментите за запояване са необходими в бита по най-различни причини. Как обаче да работим с тях и кога са ни нужни ще се опитаме да разберем сега.

Как се работи при запояване?

  • На първия етап обработваемото място се почиства от окисления и замърсявания, чрез шкурка, пила или друг инструмент. След това се затопля малко и се разтопява флюза върху него, което ще спомогне за качествената връзка. На следващия етап разтопяваме припой върху мястото, като същата процедура я прилагаме и на другата част. После частите се допират и се нагряват, докато се свържат един с друг;
  • Стремете се областите за запояване винаги да са почистени и обезмаслени за да се получи качествена спойка. Не работете без флюз! Той спомага за калайдисването на елементите и тяхното спояване. Добрата спойка изглежда лъскава и цялостна, докато “студената” (без качествена връзка) е с множество дупчици и при лек опън, частите се разединяват;
  • Препоръчително е процеса да се тренира “на сухо” с няколко нарязани парченца кабел и тяхното съединяване чрез припой. След като сте извършили свръзката, изчакайте няколко секунди, за да се изстуди припоя и тогава с лек опън изпробвайте здравината им;
  • В никакъв случай не докосвайте с ръце нагрятата повърхност, защото тя е нагорещена до много висока температура. Изчакайте няколко секунди, за да се охлади и тогава пипайте с пръсти. Препоръчително е да избягвате вдишването на изпаренията от флюза, защото те са силно токсични.

По какви начини и какви инструменти се използват?

При фини дейности е препоръчително да притежавате малко ножче за оголването на проводниците, пинсети за тяхното придържане и позициониране в желаното място. Добър вариант е и наличието на клещи (резачки) за отрязването на проводници, тел и т.н. Последните също при добра чувствителност към натиска могат да се използват и за отстраняване на изолацията, където е необходимо.

Кога се налага използването им?

Употребата им е наложителна в случаите, когато два метални елемента трябва да се свържат в едно, като това най-често са медни проводници. В бита се употребяват в случаите при прекъсването на две или повече жици - в бойлера, кабела на телевизора, на зарядното устройство за телефона и т.н.

Какво може да намерите на Home-max.bg?

При нас Ви очаква цялостна гама от поялници, горелки, различни консумативи, оксижени, маркучи, запалки и всички необходими принадлежности на достъпни цени!

Защо да изберете от Home-max.bg?

Защото в онлайн магазина на Home-max имате огромен избор от възможности, от които да вземете правилните за Вас. Ако се затруднявате в избора, винаги можете да се свържете с наш експерт, който ще Ви съдейства. Също така, продуктите при нас са нови и с гаранционни покрития, така че да не се притеснявате, че ще вземете нещо некачествено. Заповядайте, разгледайте и при нужда ни потърсете! Очакваме Ви!