Филтрирай по
Цена
от 1 лв. до 900 лв.
Страница 1 от 1

Какви видове има и какви са техните особености?

Основно съвременните прозорци се делят на два вида, а именно отваряеми и неотваряеми. Първите могат да се отварят наляво или надясно по хоризонтала или вертикала. Съществува вече и друг тип, където подвижното крило се отделя само от горната страна, заставайки по диагонал, благодарение на монтиран в него специален механизъм.

Съществуват и многокамерни конструкции, притежаващи повече или по-малко камери. Всяка от тях представлява не по-малка от 5 мм въздушна кухина, увеличаваща изолационната способност на PVC дограмата или стъклопакета. Колкото тези камери са повече на брой в един профил, толкова по-висока е степента на топлоизолация в помещението. За целта съществуват двукамерни, трикамерни, четирикамерни видове и т.н. С тяхното увеличаване нараства и цената на съответния продукт.

Кои са най-честите проблеми и грешки при избора и поставянето им?

Доста разпространена е версията, че колкото броят на камерите в профила е по-голям, толкова ще е по-топло помещението. И при избора много хора гледат този показател. Да, това е вярно, но те пропускат съществената подробност. Стъклопакетът заема най-голямата част от площта на прозореца и ако той е тънък, значи няма да получим нужния ефект от избора си, а ще дадем маса пари.

Често некачествения монтаж се характеризира с не добре нивелиран детайл и при отваряне на крилото, то или тръгва само да се затваря или се отваря още повече. При добра нивелация, крилото трябва да остане на положението, на което го пускате. Друга грешка е икономията от крепежни елементи, в следствие на което след време целият детайл започва да хлопа.

Как да почистваме и поддържаме прозорци и щори?

В магазините се предлагат специални препарати, предназначени за миене на стъкла. Обикновено те пристигат с пръскащ механизъм, позволяващ по равномерно и ефективно нанасяне на разтвора. После вземете сух микрофибърен парцал и забършете. Ако останат петна, повторете стъпката още веднъж и от двете страни.

Щорите ако са хоризонтални ги поставете в положение затворено, така че ламелите да застана надолу. Откачете и ги занесете в банята, поставяйки ги в разпънато състояние на пода. Пуснете през душа да тече топлата вода и полейте обилно. Напръскайте с почистващ препарат и оставете няколко минути да подейства. После изплакнете отново със силна струя, забършете с влажна кърпа и подсушете със суха. Готово!

При вертикалните аналози се използват антистатични материи, не привличащи прахта и замърсяването, така че те по-рядко се налага да бъдат почиствани. За поддръжката им е достатъчно редовното забърсване на ламелите с мокра кърпа и те ще бъдат винаги като нови.

Какви са предложенията на Home-max.bg?

В основната категория на сайта ще откриете огромна гама от:
• PVC дограма - балконски врати, за баня, покривни варианти и т.н;
• щори - вертикални или хоризонтални;
• уплътнения и аксесоари - ако старите са изгорели и са се напукали, от тук ще вземете нови и ще ги подмените;

Защо да предпочетете Home-max.bg?

Защото онлайн магазинът ни е сигурен източник на качествени продукти с гаранционно обслужване и атрактивни цени. Поради многогодишното си пазарно присъствие, вече ни знаят огромен брой хора и те ни препоръчват на своите приятели и познати. От това можем да заключим, че клиентите ни са доволни от обслужването и от предлаганите стоки.

Ако искате и Вие се възползвате от предложенията ни, посетете онлайн магазин home-max.bg и разгледайте цялата гама от разновидности. В случай, че се почуствате объркани от многообразието, свържете се с наш сътрудник, който ще Ви насочи към оптималния продукт, спрямо нуждите Ви! Очакваме Ви!