Анкерни крепежни елементи

Филтрирай по
Цена
от 0 лв. до 28 лв.

Анкерните болтове представляват крепежни елементи за масивна основа, като бетон или камък. Какви разновидности обаче предлага пазара и тяхното приложение ще споделим по-подробно в настоящия ни материал.

Къде и как се използват?

Позволяват създаването на надеждни конструкции в строителната дейност. Това могат да са халета, складови и търговски помещения и не само. Тяхното предназначение е да създадат устойчив контакт между отделните елементи на конструкцията и основата. Най-общо казано, представляват цилиндрични стоманени, различни по диаметър и дължина компоненти с разширяваща се долна част.

За монтажа е необходимо пробиването на съответстващ с диаметъра на болта отвор и набиването му с чук, при което разширителната част подобрява сцеплението с бетона и здраво задържа прикрепения към него елемент. Намират приложение най-вече в строителната индустрия и позволяват бързото изграждане на големи и сложни конструкции, посредством метални профили.

Какви видове има?

Съществуват няколко разновидности и сега ще ги разгледаме накратко:

  • сегментни - те притежават допълнителен клин, стоящ плътно в отвора, а при навиване на гайката, той се движи по шпилката и се разтваря;
  • втулкови - представлява шпилка със завита на нея гайка и разширяващи се навън конусообразни краища. При завиването на гайката, конусът се разширява;
  • набиване - малка куха гилза с вътрешна резба, чиито краища се разтварят при навиването на болта. Външната част е гофрирана за повишена здравина и сцепление;
  • за окачен таван - има форма на полугвоздей с прорез, във вътрешността на който е набит полукръгъл клин.

Съвети за поставяне на анкери

Тези скрепители са предназначени за употреба в масивна и здрава основа, като бетон, камък и тухла. Единствено в подобен случай те са наистина ефикасни и в състояние да изпълняват предназначението си. Важно условие при поставянето е предварителното пробиване на специалния отвор - по диаметър той трябва да съответства на избрания скрепител. На следващо място, последния се поставя в дупката и според вида се набива или завинтва до пълно затягане.

Какви са предложенията на Home-max.bg?

В гамата от продукти на онлайн магазин Home-max се предлагат всички по-горе изброени разновидности на отлични цени. Решете кой точно тип Ви е необходим, добавете нужната бройка и направете поръчката си. Експертите ни постоянно са на Ваше разположение за въпроси и помощ при избора и процеса на пазаруване. Заповядайте!

Защо да изберете от Home-max.bg?

Ние сме сред лидерите на отрасловия пазар и сме с дългогодишно присъствие, предлагайки винаги висококачествени стоки на евтини цени и с дълга гаранционна поддръжка. Освен голямото разнообразие от видове, ние предоставяме на клиентите си екипи от експерти, които да им съдействат през целия процес на пазаруването, така че потърсете ни!