Анкерни крепежни елементи

Филтрирай по
Цена
от 0 лв. до 28 лв.

Анкерните болтове представляват крепежни елементи за масивна основа, като бетон или камък. Какви разновидности обаче предлага пазара и тяхното приложение ще споделим по-подробно в настоящия ни материал.

Къде и как се използват?

Позволяват създаването на надеждни конструкции в строителната дейност. Това могат да са халета, складови и търговски помещения и не само. Тяхното предназначение е да създадат устойчив контакт между отделните елементи на конструкцията и основата. Най-общо казано, представляват цилиндрични стоманени, различни по диаметър и дължина компоненти с разширяваща се долна част.

За монтажа е необходимо пробиването на съответстващ с диаметъра на болта отвор и набиването му с чук, при което разширителната част подобрява сцеплението с бетона и здраво задържа прикрепения към него елемент. Намират приложение най-вече в строителната индустрия и позволяват бързото изграждане на големи и сложни конструкции, посредством метални профили.

Какви видове има?

Съществуват няколко разновидности и сега ще ги разгледаме накратко:

  • сегментни - те притежават допълнителен клин, стоящ плътно в отвора, а при навиване на гайката, той се движи по шпилката и се разтваря;
  • втулкови - представлява шпилка със завита на нея гайка и разширяващи се навън конусообразни краища. При завиването на гайката, конусът се разширява;
  • набиване - малка куха гилза с вътрешна резба, чиито краища се разтварят при навиването на болта. Външната част е гофрирана за повишена здравина и сцепление;
  • за окачен таван - има форма на полугвоздей с прорез, във вътрешността на който е набит полукръгъл клин.

Съвети за поставяне на анкери

Тези скрепители са предназначени за употреба в масивна и здрава основа, като бетон, камък и тухла. Единствено в подобен случай те са наистина ефикасни и в състояние да изпълняват предназначението си. Важно условие при поставянето е предварителното пробиване на специалния отвор - по диаметър той трябва да съответства на избрания скрепител. На следващо място, последния се поставя в дупката и според вида се набива или завинтва до пълно затягане.

Какви са предложенията на Home-max.bg?

В гамата от продукти на онлайн магазин Home-max се предлагат всички по-горе изброени разновидности на отлични цени. Решете кой точно тип Ви е необходим, добавете нужната бройка и направете поръчката си. Експертите ни постоянно са на Ваше разположение за въпроси и помощ при избора и процеса на пазаруване. Заповядайте!

Защо да изберете от Home-max.bg?

Ние сме сред лидерите на отрасловия пазар и сме с дългогодишно присъствие, предлагайки винаги висококачествени стоки на евтини цени и с дълга гаранционна поддръжка. Освен голямото разнообразие от видове, ние предоставяме на клиентите си екипи от експерти, които да им съдействат през целия процес на пазаруването, така че потърсете ни!

 

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване.
Прочети още
Съгласен съм