Малки бойлери

Филтрирай по
Марка
Мощност
Обем литри
Монтаж
Цена
от 179 лв. до 319 лв.
Страница 1 от 1

Всички сме чували за малолитражните бойлери, но кога се нуждаем от тях и техните предимства и недостатъци ще ги обсъдим по-долу.

Кога са подходящи

Те са предназначени за захранване само на една точка. Често срещани са в кухнята за измиване на ръцете и посудата. Понякога се поставят и в банята, работилницата или на друго място, където се изисква източник на топла вода. Те са електрически и следователно изискват да се предвиди електрозахранване с нужното сечение на проводниците, за да издържат на съответната мощност.

Те се отличават по своя обем, а той се подбира спрямо интензивността на употребата. Колкото по-вместими са, толкова и мощността им е по-голяма. Ако изберете по-обемен модел, уверете се, че той ще може да се побере в определеното за него място, ако то е с ограничени параметри. От друга страна, те се делят на модели за поставяне под и над мивка. Първите са обърнати на обратно, в сравнение с вторите.

По какъв начин се монтират малолитражните бойлери

На първо място, след покупката прочетете инструкциите на производителя, където са описани особеностите и крепежните елементи. После се насочете към свързването на студения извод. Особеното тук, е че той трябва да преминава през контролен клапан, непозволяващ попадане на горещата вода в студената. При топлата, няма големи особености, освен, че трябва да се подберат съответните накрайници.

Свързването на електрозахранването трябва да се извърши чрез специална керамична клема, а кабелът, както споменахме и по-горе, да е подбран с подходящото спрямо мощността сечение. Ако нямате нужните умения по електротехника, препоръчително е да се обърнете към специалист, за да се избегнат нежелани инциденти.

Какви са предимствата и недостатъците им

Както всеки уред, така и този има добри и лоши черти. Нека ги разгледаме накратко:

Предимства:

  • малки размери - позволяват дискретното му поместване под мивката в някой шкаф, където изобщо няма да се вижда отвън;
  • бързо затопляне - поради малкия обем от вода, тя се загрява до нужната температура за нула време;
  • напълно автономни са - не е необходимо периодичното ръчно включване и изключване на прибора, тъй като той самостоятелно определя подходящите моменти за това;
  • лесен за монтаж - както забелязахте от по-горното обяснение, те са изключително лесни за монтаж;
  • ниско енергопотребление.

Недостатъци:

  • бързо източване - при интензивна употреба;
  • големи загуби на топлина - уредът постоянно подгрява оставащата течност;
  • често почистване на водосъдържателя и подмяна на магнезиевия анод.

Какви варианти може да намерите на home-max.bg

При нас е достъпна пълна гама от малки електрически бойлери на невероятно ниски цени и с гаранция. Имате избор измежду различни обеми на вместимост, дизайни и функционалности. Заповядайте, разгледайте и се свържете с нас за допълнителни съвети и разяснения.

Защо да купите от home-max.bg

Защото имаме всичко необходимо за всяко домакинство и то на атрактивни условия и цени. Освен, че сме най-конкурентни в отрасъла, ние Ви предлагаме възможност за покупки през мобилни устройства и с множество вградени отделни филтри за сортирането на продуктите по предварителни параметри. Така бързо и лесно намирате търсеното от Вас решение и го поръчвате с два клика. Заповядайте при нас!