Басейни за градина

Басейните през лятото на двора са истинска атракция за децата, а защо не и за родителите. Те са прекрасен начин да изкарате летните горещини в прохладно удоволствие с приятели и познати. В настоящия ни материал ще разгледаме видовете и кои са подходящи за употреба в градината, нужните аксесоари и препарати за правилна поддръжка.

Какви видове има

Когато отидем в магазина и видим голямото разнообразие от различни варианти се губим в многообразието. За да направим правилния избор, трябва да изясним първо нашите нужди и да се запознаем с разновидностите на басейните:
• според големина - тя се избира спрямо това с какво място разполагаме и колко души ще го използват.. Предлагат се различни размери в дължина и в диаметър. Ако ще се използва от деца е препоръчително дълбочината да е под 1м.;
• според форма - най-разпространената е кръглата. Съществуват обаче и овални, правоъгълни и т.н;
• според конструкция - има надуваеми или сглобяеми модели със специална метална конструкция за по-висока устойчивост на съоръжението. Също са на разположение и комплектни варианти с филтрираща помпа за пречистване на водата;
• други - на пазара ще откриете още по-луксозни решения с добавена стълба или дори и с вградени дюзи за хидромасаж и т.н.

Кои са подходящи за градината

Дворните модели могат да се разглобяват и сглобяват отново, докато стационарните за вкопаване се инсталират веднъж в предварително изкопан трап и остават там, без възможност за демонтаж. За сглобяемите не е нужно изкопаването на трап, за да се използват. Те обикновено пристигат с нужните за пълноценната употреба принадлежности и изискват само свободно пространство за тяхното поставяне.

Какви аксесоари са необходими

От допълнителните елементи на първо място ще споменем покривалото, поставящо се отгоре след употреба. То предпазва от попадане на носещи се във въздуха прашинки, листа и т.н. На второ се препоръчва поставянето на специални хлорни таблетки за неутрализиране на микробите и микроорганизмите, съдържащи се в течността.

Съществуват дори и комбинирани варианти с термометър в тях и др. На трето ще споменем и кепчето, предназначено за изваждането на случайно попаднали едри боклуци, като листа, удавени мухи и др.

Как трябва да се поддържа и почиства

Ако водата е без филтрираща система, след седмица ще се превърне в течна миризма, опасна за къпещите се. За да се предотврати подобен ефект се използва филтърна помпа и химични средства, предотвратяващи развитието на микроорганизми и образуването на миризми и утайки. Подобни хлорни вещества се купуват допълнително във вид на таблетки.

Въпреки всички тези процедури, периодично (в началото и в края на лятото) се извършва профилактично почистване в празно състояние с четка и гумиран накрайник и специален препарат. Последният също се продава отделно.

Какви са предложенията на Home-max.bg

В онлайн магазина Home-max са налични споменатите разновидности на басейни за дома, предлагащи се на ХИТ-цени и с гаранция за качество. За тях също може да закупите и необходимите Ви допълнителни принадлежности и почистващи аксесоари.

Защо да изберете от Home-max.bg

Защото Хоум Макс е дългогодишен лидер на пазара на домашното и градинско оборудване с огромно разнообразие във всяка от отделните категории с цени без аналог. Клиентите ни още получават безплатно професионално обслужване и успяват да се радват на покупките си в най-кратки срокове след поръчката.

Предлаганите в сайта стоки са абсолютно чисто нови и пристигат при вас, така както са доставени от производителя. Заповядайте при нас и при нужда задължително ни пишете.