Принадлежности за басейн

Филтрирай по
Вид
Цена
от 3 лв. до 499 лв.
Страница 1 от 2

В днешно време почти всяка къща с двор има басейн. Най-често надуваем или с метална конструкция, за който също са необходими определени грижи, за да можем да го използваме по-дълго време.

Как се поддържа басейн

Още в самото начало, когато го купувате е добре да се снабдите с подложка, която ще го предпазва от камъчета и остри предмети, които могат да го спукат и покривало, което го запазва чист, когато не го използвате и едновременно с това затопля водата по-бързо.

Знаем, че застоялата вода е мястото, на което се развиват най-лесно различни микроорганизми. Затова трябва да знаете, че дори да не сте си купили в самото начало филтър и почистващи средства, то много бързо ще осъзнаете нуждата от тях. Водата трябва да циркулира, да се филтрира и почиства.

Какви аксесоари са ни нужни за поддръжка на басейн

Условно ще ги разделим в няколко подгрупи:

  • Подложки и покривала – това са първите аксесоари, с които е добре да се сдобиете. Подложките са препоръчителни за използване за почти всеки вид. Предлагат се в различни размери и го предпазват от нараняване. Покривалата затоплят по-бързо водата и не позволяват да влизат насекоми и листа, когато не се използва;
  • Ръчни и електрически помпи – ако новата Ви придобивка е надуваема, със сигурност ще Ви е необходима и помпа;
  • Поддържане на чистота – филтри, кутийки за хлорни таблетки, вакуумни глави, кепчета и четки – Филтрите ще поддържат водата чиста през цялото време. Най-леснодостъпният и бюджетен вариант е картушният филтър, но не си мислете, че той е вечен. В общия случай с един филтър се кара по един сезон – от около 4 до 6 месеца. Той също изисква грижи, свързани с почистването. Таблетките хлор ще дезинфекцират водата, като за да не ги пускате директно, се препоръчва използването на кутийка. Вакуумните глави са необходимост, когато басейнът е по-голям и се нуждае от почистване на дъното. Кепчетата не са от задължителните аксесоари, но не са и излишни, защото често се случва да влезе лестенце или насекомо, докато басейнът се използва, а ваденето с тях е значително по-лесно. Четките са необходими за почистване на басейна от вътрешната страна;
  • Допълнителни – тестери за нивото на киселинност и наличието на хлор в състава на водата, комплект за ремонт при спукване и нараняване, термометър.


Защо да поръчате онлайн на home-max.bg

Ние в ХоумМакс предлагаме разнообразие от басейни и аксесоари за поддръжката им. При нас ще откриете всичко необходимо за запазване на придобивката Ви в отлично състояние, така че да е приятно за всеки да се порадва на водните пръски през топлите месеци. Поръчайте онлайн още днес!