Мебели за баня

Филтрирай по
Цена
от 4 лв. до 1599 лв.

Мебелите за баня са необходими най-вече за съхранение на такива аксесоари, като кърпи, хавлии, почистващи препарати и други. Често обаче става така, че тези помещения са изключително ограничени откъм пространство и не е възможно инсталирането на по-обемисти решения за съхранение. За щастие обаче, разработчиците на подобно обзавеждане са намерили решение на проблема и в настоящия ни материал ще разберем някои ценни подробности.

Какви са основните им характеристики

Както знаем, нивото на влажност в санитарното помещение е значително по-голямо в сравнение с това в останалите зони от дома, така че в случая оборудването трябва да отговаря на някои специфични особености. В тази връзка, изборът ни следва да се основава на:

  • материал - той трябва да е напълно устойчив на въздействието на влагата. Такива са например пластмасата (PVC), метал, стъкло;
  • устойчивост - важен параметър, не подлежащ на пренебрегване. Когато правите подбора си, обърнете внимание на здравината и стабилността на цялостната конструкция. Погледнете механизмите и скрепителните елементи, начина на завинтване на винтовете - те да са плътно и здраво завинтени. Вратичките да се затварят плътно, без фуги, а подвижните елементи (ако има такива) да се движат плътно;
  • възможност за вграждане или не - възползвайте се от подобна алтернатива ако пространството е твърде оскъдно и е нужно много прецизно да се оптимизира всеки кът от него. Ако обаче имате предостатъчно място, не е задължително да прибягвате към този метод;
  • други - покритието също е от значение. Самозалепващото е с достъпна цена и разнообразие от цветови решения, но пък не е устойчиво на влажност. Акрилния слой е по-практичната и надеждна алтернатива.

Как да направите избор

В процеса на подбора следва да се съобразите с още някои особености на мястото на монтажа, като:

  1. Според големина на помещение - в ограничените пространства трябва да се поставят само най-необходимите и значими мебели, като шкафчето под мивката и най-много една тясна но висока колона до него за съхранение на бельото на всеки член от семейството. В обширните можете да си позволите и други глезотийки.
  2. Според място на монтаж - съществуват варианти за горен, долен или ъглов монтаж. Първият се използва, ако желаете да притежавате повече свободна зона на пода, вторият - ако желанието важи за стенните повърхности, а третото е за максимално пестене на площта.
  3. Окачени или стоящи - тук всичко е въпрос на лични предпочитания, защото всъщност се определя цялостната естетика. Все пак, ако притежавате структури за вграждане в санитарния кът е редно да се насочите към окачените решения. Ако останалото оборудване е стоящо и в случая се насочете към такова.

Какви разновидности се предлагат в Homemax

В категорията Мебели за баня на онлайн магазина home-max.bg сме Ви приготвили невероятно разнообразие от различни самостоятелни шкафове или в комбинация с огледала. Всички те се отличават по материала на своята изработка, размерите и дизайните. Целта е да Ви предоставим по-широк спектър за подбор. Влезте и разгледайте, а при желание и нужда ни потърсете и ще Ви съдействаме.

Защо да предпочетете home-max.bg

Защото имаме какво да Ви предложим и то с невероятно съотношение цена/качество. Всички стоки в категорията са нови и с гаранция, директно от производителя. Нашите цени са най-ниските към момента, а интуитивната уеб-платформа ще Ви позволи да откриете търсения от Вас продукт и да го поръчате бързо, лесно и достъпно. Ако имате въпроси - пишете ни в нашата Фейсбук страница.

Мебели за баня