Филтрирай по
Материал
Цена
от 289 лв. до 1599 лв.
Страница 1 от 1

Всеки, който мечтае за собствена къща с морава и градина, рано или късно ще се сблъска с избора на входната врата. За самостоятелна къща обикновено се купува не повече от няколко пъти през целия живот, поради което е изключително трудно да се избере правилната опция. Какъв вид трябва да изберете за вашата къща? От какъв материал да бъде според употребата - вътрешна или външна? И най-важното е, всички членове на домакинството да се чувстват в безопасност и топлината да остане там, където трябва - вътре в къщата.

Каква е разликата между външните врати за къщи и апартаменти

Няколко са основните точки, по които разграничаваме външните входни врати за къща и за апартамент:

 • Топлопроводимост – имат различни пълнежи, някои от които се смятат за по-добри изолатори. С най-добро съотношение цена – качества се смята пяната;
 • Изолация – тук имаме предвид не само от шум, но и от влага. Когато избирате такава за апартамент – почти няма от какво да се притеснявате, понеже тя се поставя вътре във входа и няма как да проникне влага от перваза, а шумът не е толкова силен, колкото на улицата. Ако търсите входна врата за къща обаче, въпросът стои по съвсем друг начин. Тя трябва да има перфектно уплътнение и отлични шумоизолиращи качества;
 • Издръжливост на външни влияния – ако поставяте външна входна врата на къща, това също е от съществено значение, трябва да е устойчива както на влага, така и на UV лъчения, защото е на открито;
 • Сигурност – основната функция. И нямаме предвид, че в някой от двата случая – за вила или апартамент ще Ви трябва по-малко сигурност, но ако трябва да направите избор за външна входна врата на къща, то изберете максимално висока защита и бронировка;
 • Материал - обикновено тези за къща са метални или стоманени, докато вътрешните входни врати за апартаменти са изработени от ламиниран MDF. 

Как се монтира екстериорна врата

Първо трябва да отбележим, че без значение дали Вие или Ваш близък ще ще монтирате вратата, за да не правите излишни разходи, ако нямате достатъчно опит, по-добре се обърнете към професионалисти. Ако все пак смятате, че ще се справите сами, подсигурете си всички необходими инструменти за смяната и се погрижете за Вашата безопасност.

 1. Ако вече сте свалили старата врата, подгответе добре отвора. Почистете и проверете с нивелир, дали отворът е с абсолютно хоризонтални / вертикални страни. В случай, че някъде има отклонение – отбележете и поправете.
 2. Първо се поставя прагът, преди да го захванете, проверете, дали е хоризонтален.
 3. При входните също има посока - лява и дясна, съобразете я при монтаж.
 4. Когато започнете с монтажа на касата, можете да свалите крилото, за някои това е доста по-удобен вариант. Фиксирайте касата в отвора и я заступорете (с помощта на картонени или дървени отрязъци).
 5. Измерете и отбележете внимателно къде ще направите дупките за захващането на касата. Преди да сте започнали с пробиването, засечете отново с нивелира, нека отворите са на около 50-60 см един от друг.
 6. Използвайте бургия за бетон, за да пробиете и отвори в стената.
 7. Започнете фиксирането на касата с винтове от страната на пантите.
 8. Закачете крилото, за да можете финално, преди да захванете касата от всякъде, да коригирате при необходимост. Ако всичко е наред, захванете касата и от другата страна.
 9. Вече можете да попълните всички фуги с монтажна пяна. Бъдете внимателни и работете чисто. За да предпазите касата, можете да използвате хартиено тиксо.
 10. Поставете заклюващия механизъм и готово.

Това е всичко, което трябва да направите за да поставите новата си врата и тя да Ви служи дълго време.

Защо да изберете home-max.bg

Всеки търси врата на изгодна цена, но когато става дума за входна такава, то по-добре да се заложи първо на сигурността. Ние в HomeMax се стараем да предложим максимално добро съотношение цена – качество – дизайн. Открийте външни и вътрешни. Поръчайте онлайн с доставка до всяка точка в страната или заповядайте на място в наш магазин, за да се докоснете и видите на живо новата врата за Вашия дом. За съдействие можете да пишете и на нашата Фейсбук страница HomeMax Bulgaria.

Входни врати