Врати и аксесоари

Какви трябва да са вратите според предназначението им

По функционална насоченост, те се делят на три основни групи:
1. За жилищни помещения - предлагат се решения с широк дизайнерски спектър и характеристики. Благодарение на голямото разнообразие от декоративни оформления и орнаменти, на пазара в момента е наличен доста голям избор. Тук има още две групи, а именно входни и интериорни, но за тях малко по-долу.
2. За обществени помещения - офиси, търговски центрове, развлекателни комплекси. Тези варианти се характеризират със строга и официална външност.
3. За специални цели - това са решенията за защита. Те са бронирани, удароустойчиви и куршумоустойчиви.

Най-употребявани обаче си остават първия тип, а именно за употреба в жилищни сгради. Тяхното предназначение в отделните случаи е различно. Например, холните винаги са със стъкло. Неговата роля е да пропуска повече светлина в стаята и визуално да я прави по-просторна. За спалнята пък се използва плътно решение с голяма шумоизолация, за да не ни притеснява дори и най-малкият шум през нощта и да можем да спим спокойно.

За кухнята, добър вариант би бил плъзгащата се врата, защото преминаванията през нея ще са най-много и е досадно постоянното отваряне и затваряне.

За какво да внимаваме при избор на врата

За начало трябва да определим нейното предназначение, като погледнем по-горе написаното. След това е наред външното оформление, което разбира се да е съобразено с цялостния дизайн на другите стаи. Ще се заключва ли? Ако е външна, това условие е задължително, но при вътрешни, предпочитанието става лично.

Материалът на изработка е важен параметър! Тук отново роля играе целта. Ако тя е да се предотврати нежелан достъп в даден обект, то значи материалът е нужно да е здрав и плътен - метал, дърво! В останалите случаи пластмасата, шперплатовите плоскости и т.н са удачни.

Как да изберем

Освен гореописаните, съществуват още няколко фактора, които да вземем под внимание за да направим правилния подбор. Ето ги и тях:

  • според помещението - ако мястото е преходно и не се изискват някакви защитни функции, по-обикновеният вариант е удачен, но иначе трябва да се наблегне на здравината и устойчивостта към различни механични и физически въздействия;
  • готова или по поръчка - обикновено готовите предложения са със стандартни размери и оформления, но ако искате нещо специално и съобразено с определени условия и критерий, по-добре е да прибегнете към индивидуална изработка;
  • остъклена или не - ако обектът е тъмен и с не много светлина, остъкленият модел е за предпочитане, а сега дори има и с матиран ефект, за да не се вижда през него. В останалите сценарии е по лично предпочитание;
  • дебелина - ако е външна и изпълнява защитни функции, за предпочитане е дебелината да е поне 50 мм. За вътрешни преходни цели 30 мм са достатъчни;
  • посока на отваряне - тя зависи от конкретните обстоятелства. Според удобството при употреба и дали има определени пречки в дадена посока. Например ако две стаи са близо една до друга, отварянето е навътре, с което се предотвратява удар при едновременно действие и от двете страни и т.н;
  • сигурност - при необходимост от защита се изисква наличие на секретна и масивна брава и панти, както и повишена якост за да издържа на механични въздействия;
  • други - топлоизолацията е следващият важен елемент. Тя да е максимално ефективна за да задържа топлината и да не я пропуска навън. Най-често се използва минерална вата или специална изолационна пяна (колкото изолацията е по-дебела, толкова по-добре).

С какво могат да ни помогнат консултантите при избора

С оглед на интериора, могат да предложат конкретни цветови решения, пасващи на съответния случай. Ще Ви препоръчат и точен продукт, с оглед на неговата функция, а даже и ще Ви спестят време за поръчката, като им продиктувате само адреса си за доставка. Те ще Ви задават въпроси, за да препоръчат конкретен продукт, съответстващ на нуждите и предпочитанията Ви.

Какво се предлага в Home-max.bg

В гамата на онлайн магазина Home-max Ви очаква огромно разнообразие за употреба, като например входни, интериорни, сгъваеми, метални, гаражни, за баня и т.н. Различни аксесоари, от рода на дръжки, брави, патрони, каси, первази, уширения и др. Заповядайте дори още сега и разгледайте, а ако се наложи ни потърсете.

Защо да предпочетете Home-max.bg

Защото само при нас качеството и достъпните цени са съпоставими показатели, а обслужването на най-високо ниво. Многообразието е следваща наша отличителна черта, за да предоставим възможност за най-добър подбор и да отговорим на по-широко потребителско търсене. Ако Ви е нужно съдействие в намирането на точния артикул, потърсете ни, ние Ви очакваме!

 Врати