Душ кабини за баня

Филтрирай по
Цена
от 3 лв. до 2899 лв.

Душ кабините станаха любими на голяма част от българите, поради комфорта и функционалността, които предлагат, както и достъпните им цени. В настоящата статия ще разгледаме предимствата им и начините за правилен избор. Ще видим особеностите при монтажа им и вариантите за поддържане в добро състояние.

Какви са предимствата им

Съществуват няколко предимства, които позволиха на този аксесоар за баня да се превърне в толкова предпочитан от доста хора днес:
1. Не заемат много място - изключително удобни за употреба в ограничени места. В голяма част от случаите са предназначени за ъглово позициониране на стената, където най-ефективно се пести пространство от помещението.
2. Многофункционалност - получавате множество режими за лечебен хидромасаж, който ще отпусне мускулатурата, ще подобри кръвообращението и ще нормализира артериалното налягане. Освобождава токсините от кожата и още доста други.
3. Те поддържат помещението сухо - поради отличното им уплътнение, водата се задържа само в рамките на самата кабина и не излиза извън нея, а това позволява запазване на банята суха.
4. Малка вероятност от подхлъзване - покритието на коритото обичайно е направено от нехлъзгащ материал, дори и когато той е мокър.
5. Различни дизайни и ценови категории - поради многообразието от дизайни и широкия спектър от ценови диапазони, можете да изберете подходящото според бюджета Ви решение.

Кой избор е най-подходящ

За да направите най-добър подбор, първо е нужно да определите мястото, където ще се разположи продукта и дали двете си съответстват по размери. Стандартният обикновено е 90х90х205 мм. Ако пространството не е проблем, следва да се съобразим с изводите за топлата и студена вода. Имайте предвид, че монтажа е ъглов и изводите поне трябва да са близо до ъгъла, където свързването с водопровода се извършва чрез т.н. “меки” връзки.

На следващия етап определете дали матирани или прозрачни ще са стъклата? Ако искате банята да може да се ползва и от други хора, докато се къпете, желателно е стъклата да са матирани. После идва и най-важната част - стойността. Тя се определя от материала, използван за направата и достъпните екстри. В по-евтините варианти се употребява много пластмаса, а в по-скъпите неръждаем метал, керамика и стъкло.

Какви са спецификите на монтажа

Процедурата накратко протича в следната последователност:
  • поставя се поддушовото корито и се нивелира чрез подвижните си крачета;
  • монтира се душ-панела и се правят съответните водопроводни връзки;
  • за него се прикрепват двете странични “крила” и се добавя горния капак;
  • на последния етап се поставят и плъзгащите врати, съответно с пристигащите силиконови уплътнения и процеса приключва.

Всичко е много лесно и се извършва бързо, но внимателно трябва да боравите със стъклените изделия, защото и най-малкото почукване или огъване може да ги счупи.

Как се поддържат и почистват различните модели

Както знаете, водата съдържа множество отделни соли и хлорни препарати. Те стават доста видим, след изсъхване, разваляйки добрата външност и цялостния блясък. За да не допуснете подобен ефект, всеки път след ползване забърсвайте стъклените повърхности със суха и мека кърпа. Не използвайте обаче силно почистващи препарати с абразивно действие, защото ще се наруши целостта на повърхността.

Експертите обаче препоръчват поне веднъж на две седмици по-обстойно измиване и отстраняване на мръсотията дори и от най-малките ъгълчета на прибора. Това ще му позволи дълги години да Ви радва с прекрасната си външност и безпроблемно да го ползвате.

За целта предлагаме специални почистващи инструменти за стъклени повърхности, с гумиран елемент, отстраняващ пръските с едно движение.

Какъв е изборът в home-max.bg

При нас както винаги асортиментът е богат, а за още по-изгодни цени можете да следите нашите брошури. Предлагаме различни по вид паравани, прегради и душ кабини за стена, ъглови, овални, парни, хидромасажни и т.н. Всички те са с високо качество на изработката, с дълга гаранция и качествени материали. Ако се нуждаете от допълнителна информация или имате други въпроси, не се колебайте да ни пишете и с радост ще съдействаме.

Защо да изберете от home-max.bg

В онлайн магазина на Home-max сме Ви приготвили многообразна гама от хидромасажни душ кабини за комфортна употреба на атрактивни цени и многогодишна гаранция. Само при нас получавате гъвкаво и бързо обслужване, краткосрочни доставки и лесен за навигиране и пазаруване сайт. Ако възникнат въпроси, на линия сме и Ви очакваме!

 Душ кабини