Филтрирай по
Цена
от 0 лв. до 179 лв.

Ламинираният паркет се радва на своята популярност поради доста успешната си имитация на дърво и е предпочитан от много хора за подова настилка в хола, спалнята, кухнята, коридора. Той е изключително красив и придава много уют и хармония в помещението за това нека разгледаме някои важни детайли около него.

Как да изберете ламиниран паркет?

Както знаем, тук е мястото, изложено на най-много агресивни влияния в дома, тъй като в него готвим, мием съдове, храним се. В тази връзка постоянно има пръскания на мазнини, разливане на течности изпускане на твърди предмети. Взимайки предвид тези аспекти, при избора на ламинат, задължително условие е да бъде износо- и водо-устойчив.

Но как да ги определим тези показатели? Има маркировки за износоустойчивост - 21, 22, 23 за жилищни и 31, 32, 33 — за помещения с голяма проходимост.

Водоустойчивостта на покритието идва от специалните восъчни импрегнанти, с които се третира повърхността. Те отблъскват водата, но това не означава че честите и големи разливания на течности върху настилката, ще запазят нейния добър външен вид.

Какви разновидности ще откриете в онлайн магазина на Homemax?

Както винаги сме с голямо разнообразие от подови паркети на достъпни цени, отличаващи се със своето качество, цветови варианти и дебелини. Разполагаме от бюджетни до скъпи и свръхкачествени решения подходящи за всеки джоб. Предлагаме разновидности на класове водо- и влаго-устойчивост, както избор от цветови нюанси с имитация на различна дървесина, като дъб Брюне, Бостън, Виверо, Едмънтън и др. Съществува опция и за подбор по дебелина - от 6 мм до 12 мм.

Съвети при монтажа на ламинат 

За да стане качествено и дълготрайно полагането е необходимо основата да е изключително равна. На първия етап се поставя специална подложка, която на първо място действа, като шумоизолатор, което ще приглушава шума от ходенето и при изпускане на твърди предмети и на второ ще запази топлината. Сега вече следва основния етап. Следвайте тези инструкции, ако ще извършвате монтажа самостоятелно:

  • започнете полагането от най-отдалечения ъгъл на помещението;
  • оставете малко разстояние между стената и дъските (около 1 см.);
  • за да се гарантира качеството на монтажа и прилепването на фугите е необходимо първия ред да се започне с цяла дъска, а втория с половин;
  • съединението на редовете се извършва след цялото им сглобяване по дължина;
  • след приключване на процедурата, по краищата се монтират специални первази.

Защо да изберете продуктите на Homemax?

Защото сме доказан коректен ритейлър през годините, предлагайки изключително качество на стоките с професионално и бързо обслужване на най-ниски цени, така че посетете ни още сега.

 

Паркет