Пистолети за горещ въздух

Филтрирай по
Марка
Вид
Мощност
Цена
от 5 лв. до 99 лв.
Страница 1 от 1

Пистолетите за горещ въздух получиха огромна популярност в случаите, когато е необходимо отстраняването на лакове или бои, но намират и други области на приложение. В следващите редове ще разберем за тях и отделните разновидности, както и методите за подходящ избор.

 

Кога се използват и какво може да се направи с тях?

В случай, че искате да отстраните боята или лака от старите си дървени мебели, инструментите в категорията ще Ви помогнат да направите това, без да повредите основата. Те могат още да са полезни и за куп неща. Например те се използват и за запояване, заваряване и лепене на различни предмети от пластмаса.

Намират приложение и при размразяване на водопроводните системи и при нужда от бързо изсушаване на повърхности.

 

Какви видове има?

На пазара съществуват няколко разновидности, отличаващи се по някои особености, като например:
• според техническите характеристики - границите на мощността варират от 1400W до 1800W в битовите модели и над 2000W в професионалните. Работната температура също има “плаващи” граници и тя може да е от 50 до 650 градуса по Целзий;
• според дейността, която извършват - за отделните обстоятелства е нужен и различен показател на температурата. Битовите и професионалните варианти се отличават именно по този параметър и съответно по цената. Ако ще използвате уреда в домашни условия е излишно закупуването на професионален такъв;
• други - за различните случаи се прилагат и допълнителни метални приставки, поставящи се върху основата на уреда. Например, при отстраняване на боя се поставя сплескана отпред дюза, позволяваща с едно движение да се обхваща по-широк периметър от обработваната повърхност.

 

Как да изберем?

Освен гореописаните нюанси, при избора на пистолет за топъл въздух е нужно още да вземете под внимание и възможността за регулиране на температурния режим на работа. За целта, моделът е препоръчително да има поне дву- или три-степенен превключвател. Същото важи и за силата на въздушния поток. Така по-прецизно ще регулирате параметрите в зависимост от извършваната в момента дейност.

Полезна екстра е автоматичното поддържане на зададения температурен режим, чрез наличието на специален терморегулатор в прибора. Надеждността на корпуса е от съществено значение при избора. Топлозащитния кожух трябва да е направен от надеждни, устойчиви на висока топлина материали.

 

Какво се предлага в Home-max.bg?

В home-max.bg сме Ви подготвили пълна гама от различни по вид пистолети за горещ въздух, така че да намерите оптималното за нуждите Ви устройство. Всичко се предлага на атрактивни цени с гаранция и други изгодни условия. Подготвили сме Ви също и отделни допълнителни аксесоари, като заваръчни елементи, дюзи и т.н. Разгледайте и при възникнали въпроси се свържете с нас.

 

Защо да купите от в Home-max.bg?

Защото онлайн магазинът ни е лидер в областта вече много години, а това го постигнахме с професионализъм в клиентското обслужване, широката ни гама от продукти и изгодните търговски условия. Освен, че внимателно подбираме доставчиците си, ние индивидуално проверяваме стоките за работоспособност.

Разбира се, допълнително предоставяме и гаранционен период от производителя за да не се притеснявате при покупката. А при нужда от съдействие, ние сме насреща!