Вентилационни системи за баня

Вентилацията извежда влагата и миризмите от банята, подобрявайки качеството на въздуха. Не само, че е добра идея да инсталирате такава, но вече много строителни норми я изискват за ново строителство или когато е в ход основен ремонт на баня.

Какво трябва да знаем за вентилацията

Един от най-важните избори е да се уверите, че вентилаторът работи с капацитет, достатъчен за размера на помещението. Капацитетът на му се измерва с m3/h (кубически метра в час) обемът на въздуха, който може да вентилира. Най-общо казано, колкото по-голям е капацитетът, толкова по-добре, но е възможно вентилационният блок да бъде твърде мощен за пространството, което не се препоръчва.

Защо ни е необходима

Много хора си въобразяват, че вентилаторът за отдушник за баня служи за основната функция за премахване на миризми от банята, но по-важната функция всъщност е да изхвърля топъл и влажен въздух, като този, създаден от използването на вана или душ. Топлият, влажен въздух не само насърчава растежа на плесен, но също така може да причини повреда на тела и повърхностите в банята. Ако вашата баня няма вентилатор и мирише на мухъл, Ви съветваме да инсталирате такъв и да третирате банята с препарат, за да реагирате бързо на нездравословната среда.

Без вентилатор за отдушник за баня, баните са податливи на прекомерно натрупване на влага, което увеличава шансовете за повреждане на стените, пода и таваните на, както и мебелите за баня. Топлият, влажен въздух, причинен от течаща топла вода за бани и душове, е перфектна среда за растеж на плесен и микроорганизми. Високата влага в помещенията може също да разгради материалите за интериор на стаята, като стенни плочи, боя за стени и облицовка, да не говорим за входната врата. За безопасна и здрава баня осигурете вентилация.

Какви са съставните части

  • Вентилатор осигурява вентилацията на въздуха в помещението. Ще откриете както класически модели, така и разновидност с екстри различни сензори за движение, хидростат и други;
  • Ревизионни отвори използват се за декоративно прикриване на отвори;
  • Въздуховодни системи те се предвиждат и поставят още по време на строежа на къща или жилищна сграда. В тази подкатегория ние предлагаме тетки, конектори, редуктори, преходници и други;
  • Принадлежности тук ще откриете клапи за вентилатор, скоби, дифузери и други.

Как помага в избора ни Home-Max

Поддържаме разнообразие от необходимите принадлежности за инсталиране на вентилационна система.