Цветя за градина

За да разкрасим градината или балкона през лятото е необходимо да насадим външни растения с разноцветни цъфтежи и да се грижим за тях, за да изглеждат свежи и жизнени. Какви разновидности ще Ви предложим и техните специфични нужди ще ги разгледаме в настоящия материал.

Какви видове ще откриете

При нас са достъпни всякакви иглолистни и листопадни, плодни храсти и дървета, рози, овошки, зеленчуци и балконски растения. Предлагаме още средиземноморски и есенни цветя, както и множество други външни разновидности. Всички те са грижливо съхранявани в подходящи условия, за да ги получите свежи и красиви, готови за засаждане.

Отделните видове обаче изискват различни начини за отглеждане и е редно да се съобразявате с това, за да се радвате на красотата им максимално дълго. Достъпни са още различни сортове многогодишни, летни и цъфтящи декоративни растения.

Как да ги поддържаме

Грижата за тях не е лека задача, защото 3-4 седмици след засаждането им, започва работата и по тяхното отглеждане: системно разрохкане на почвата, редовно поливане с вода, борба с настъпващите болести и вредители и т.н.

1. На първо място е нужно редовно да ги поливаме. Това зависи от местоположението на балкона или мястото, където са посадени. Също и от метеорологичните условия - дали често вали или е суша. Извършва се най-често в прохладните часове на деня.
2. На второ, премахвайте периодично избледнелите цветове, за да останат само свежите и приятни за окото разклонения. А високите израстъци се привързват за да не ги счупи вятъра.
3. Почвата в малката саксия много бързо се изчерпва от към хранителни ресурси. На пазара вече има специални смеси, обогатяващи почвата с нужните вещества. Захранката се извършва 4-6 седмици, след посаждането и после на всеки 7-10 дни до края на август.

Подходящи ли са за градината през зимата

Не всички от тях могат да живеят през зимата на студа. За мразовитите месеци са подходящи иглолистните и листопадните, както и многогодишните сортове. Въпреки това, грижата за тях е нужно да е постоянна, за да живеят максимално дълго време и да могат да оцелеят в суровите климатични условия.

Ако и Вие сте на път да разкрасите балкона или градината с разнообразна и цветна растителност, заповядайте в онлайн магазина на Home Max и направете своя избор. Тук Ви очакват множество различни и красиви сортове на достъпни цени. Ако имате затруднения, не се притеснявайте да потърсите консултантите ни. Те ще Ви помогнат с професионални съвети и предложения. Заповядайте дори и в момента! Ние Ви очакваме!