Средиземноморски растения

Филтрирай по
Цена
от 7 лв. до 129 лв.
Цитрус портокал в контейнер 3 л
Цитрус портокал в контейнер 3 л
26.99 / бр.
Продажба само в магазините
Цитрус лимон в контейнер 3 л
Цитрус лимон в контейнер 3 л
26.99 / бр.
Продажба само в магазините
Цитрус лимон в контейнер 2 л
Цитрус лимон в контейнер 2 л
18.99 / бр.
Продажба само в магазините
Цитрус лимон
Цитрус лимон
27.99 / бр.
Сезонен артикул
Щамбова Мирта
Щамбова Мирта
29.99 / бр.
Сезонен артикул
Мирта
Мирта
19.99 / бр.
Сезонен артикул
Мащерка микс
Мащерка микс
7.99 / бр.
Продажба само в магазините
Каперси
Каперси
12.99 / бр.
Сезонен артикул
Цитрус- ядлив
Цитрус- ядлив
39.99 / бр.
Сезонен артикул

Средиземноморските растения често са предпочитани за декоративни в дома или градината. Те представляват екзотични дървета, подходящи за засаждане в саксия или навън. По-долу ще се запознаем с разновидностите и начините на отглеждането им.

 

Видове палми за дома и градината

Съществуват два основни вида, според формата на листата. Първите са перестолистните, чиито листенца притежават формата на птича опашка, а вторите са ветрилообразни и както подсказва името, приличат на ветрила. Те са изключително красиви и екзотични, правейки обстановката по-свежа и приветлива. Разбира се, съществуват и още множество различни видове, като:
• Финикова - един от най-разпространените разновидности и принадлежи към семейство перести. В това семейство влизат поне още 20 други, а родината им е Африка;
• Ховея - също пересто растение, чиято височина достига до 2 метра в домашни условия. Листата растат направо от корените, образувайки гигантска капачка;
• Ливистона - със своята височина от 1,5 м в домашни условия, ливистоната е с кръгообразни нарязани надлъжно листа;
• Хамедорея - наричана още бамбукова палма от тропическите гори на Юкатан, достига до височина 1,2 метра и е взискателна към светлината.

Някои от изброените по-горе можете да намерите непосредствено и в нашия онлайн магазин, така че разгледайте и при необходимост се свържете с нас.

 

Отглеждане на цитрусови растения

Цитрусът обича сянката и в дома е препоръчително да се поставя на източния или западния прозорец. Да не се помества в близост до отоплителни уреди или микровълнови фурни. Местата, където често се променя температурата от топло към студено и обратно не са благоприятни. По възможност поддържайте високо ниво на влажността на въздуха.

Поливането да не се извършва с хлорирана вода, защото това не се отразява благоприятно. Нужно е температурата на течността да е поне 20 градуса и в нея да се добавя по няколко капки оцет. Добър избор е употребата на саксия, изработена от неглазирана глина или дърво. И най-важното, спазвайте горепосочените изисквания за отглеждане и дълго време ще се радвате на тези страхотни екзотични дръвчета.

 

Защо да пазаруваме от Home Max?

Защото ние винаги предлагаме огромно разнообразие, за да подберете наистина красива растителност и неустоими цени за изгодно пазаруване. Ние също изпращаме много бързо поръчаните от онлайн магазина ни стоки и започвате да ги употребявате буквално веднага. Още повече, че при нас със сигурност правите правилните покупки, защото имате безплатен достъп до експерти за консултация. Те винаги са на разположение и ще препоръчат точният продукт, съответстващ на нуждите Ви.

Както вероятно забелязвате, осигурили сме всички предпоставки за бързо и качествено пазаруване, а армията ни от лоялни фенове доказва това, така че присъединете се и Вие! Очакваме Ви!

 

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване.
Прочети още
Съгласен съм