Почви

Различните видове почви помагат на отделната растителност да расте и да се развива по максимално благоприятен начин, защото получава характерните за съответната местност хранителни вещества. Ето защо правилният избор е от съществено значение и в настоящия материал ще стане дума именно за това. Ще видим и разновидностите, които предлагаме.

 

Какви видове предлагаме?

В продуктовата ни гама Ви очакват универсални, специални и балконски почви, както и торф, мулч и още множество еко смеси. Имате достъп и до всевъзможен субстрат за допълнително подхранване на растнията. Някои се получават при безкислородното гниене на тревната растителност във високите местности, като торфът, а други от разлагането на органични вещества, използващи се за подхранване.

Трети са получени непосредствено от намиращия се под тревните израстъци слой или от къртичините. Универсалните се характеризират с равни части от листовка, торф и угнил оборски тор, примесени с пясък. При тях е необходимо добавянето на отделни съставки, регулиращи киселинността и промяна на структурата, според изискванията на съответните цветя.

 

Как да изберем подходяща за растенията?

За да направим точния избор е нужно да се запознаем с изискванията и предпочитанията на самата растителност. На следващия етап, обърнете внимание на опаковката, където е посочена съответната информация от производителя - съотношенията на отделните примеси, киселинна реакция и наличие на хранителни вещества.

Старайте се обаче да не вземате много песъчливи смеси, поради неспособността им да задържат влагата и повишената пропускливост. Прекаленото съдържание на глина пък “задушава” корена, задържайки влагата и създавайки фактори за загниване. За много от цветята е значително подходящ компоста, поради своята стандартизация на сместа, без съдържание на семена от плевели.

 

Защо да пазаруваме от Home Maх?

Защото в онлайн магазина имаме достатъчно количество почвени подхранващи торове, предназначени за най-разпространените видове растения. Отдавайки предпочитание на нас, Ви очаква още:
• изключително адекватни цени;
• професионален съпорт, съдействащ изцяло на клиента в процеса на пазаруване и избор на определен продукт;
• краткосрочни доставки до адрес или офис на куриерска компания с опция за преглед и тест преди заплащане;
• възможност за навигиране и употреба на сайта, дори и през любимото Ви мобилно устройство;
• бързи поръчки, чрез специалната система, без регистрации и оставяне на лична информация;
• винаги продължителни гаранции за безпроблемна работоспособност на покупката.

Виждате колко много плюсове Ви очакват при нас!