Филтрирай по
Цена
от 25 лв. до 64 лв.
Страница 1 от 1

Искате да придадете нов облик на всекидневната, кухнята или коридора, но не сте сигурни как да бъде лесно и бързо? Банята има нужда от освежаване, но отлагате ремонта, защото е труден и скъп? ПВЦ ламперията може да бъде чудесно решение! Какви са нейните предимства и какво представлява монтажът, нека видим в следващите редове.

Защо да изберем ПВЦ ламперия за дома

Панелите от ПВЦ имат широко приложение, тъй като от една страна са устойчиви дори на влага, от друга изглеждат красиво и могат да бъдат в най-различни декори и цветове – дървесни, снежно бели, каменни, а защо не и с тухлен мотив. Могат да бъдат поставени на стени и тавани, в дома или офиса, в складово или санитарно помещение.
Този материал има няколко ключови предимства:

  • Тегло – от една страна това, че материалът е лек го прави лесен за монтиране от един човек, а това спестява немалко средства от работна ръка. От друга страна този позитив – теглото – не е за сметка на здравината на панелите;
  • Монтаж – както споменахме по-горе, лекотата на ламперията има огромно значение за това. Всъщност един човек е напълно достатъчен за поставянето. Но има още един голям плюс – не са необходими строителни смеси, лепила, и други – плоскостите се захващат с винтове, след малко ще разясним как;
  • Водоустойчивост – ПВЦ ламперията е подходяща за инсталация дори във Вашата баня, като не позволява на влагата да достигне стената;
  • Поддръжка – в случай, че бъдат изцапани, почистването става изключително лесно с препарат или измиване. Не е необходима специална грижа за тази облицовка, което може единствено да радва човека, който се грижи за чистотата у дома.

Вече сме сигурни, че си представяте къде ще монтирате ламперията в избран от Вас декор, но нека разберем и как се инсталира.

Какво представлява монтажът на PVC ламперия

Като начало е добре да сте изчислили предварително колко ламела ще са необходими за облицовката на желаната площ. В нашия сайт под цената има опция да се пресметне колко пакета ще са Ви необходими. Въвеждате широчина и дължина или квадратура и получавате необходимото количество.
След като вече сте подсигурили материала, трябва да си приготвите следните инструменти на една ръка разстояние преди да сте започнали - молив, за да отбелязвате къде трябва да режете, рулетка, за да вземате правилно размерите, винтоверт, останалото зависи от начина на монтаж, който ще изберете. Те са няколко – може да бъде с или без скара към зида, дори има възможност за поставяне и върху плочки, начините за захващане са – с такер, с лепило или със заковаване. Вариантът за монтиране със скара е подходящ в случай, че стените не са равни. Летвите се поставят напречно на посоката на ламелите през около 30 – 50 см разстояние. На финала, когато вече сте приключили с реденето на ламелите се поставя лепящ се профил, който придава завършен външен вид и прикрива неравностите при скъсяването.

Защо да се доверите на HomeMax

Ние в ХоумМакс предлагаме разнообразие от ПВЦ ламперия, с която да създадете мечтания интериорен дизайн във Вашия дом или офис, при това на разумна цена. Поръчайте от уюта на своя дом и изберете доставка до Ваш адрес. Очакваме Вашите поръчки в нашия онлайн магазин!