Филтрирай по
Цена
от 14 лв. до 133 лв.

Стенните плочки са подходящи за приложение в банята или кухнята, където условията са такива, че облицовъчният материал трябва да се почиства лесно и да е издръжлив на топлинни влияния. По-долу ще видим кои са подходящи за стена, техните разновидности и декоративните им свойства.

Кои плочки са подходящи за стена

Стенните решения обикновено се отличават със своята дебелина, която е по-тънка от тази на подовите, но това не ги прави по-недълготрайни. Напротив, те са изключително издръжливи на странични въздействия. Обикновено се изработват от специален хидрофобен материал, способен да абсорбира водата и да издържа на всякакви химически агресивни почистващи препарати.

Какви видове има и по какво се различават

Относно тяхната повърхност се делят на три типа:

  • Гланцирана - изглежда много красиво и отразява светлината в помещението, създавайки усещане за пространственост, но пък петната от водни пръски и други замърсявания са много добре видими и забележими;
  • Матирана - придава повишен уют и изразителност, а също лесно се почиства и петната и замърсяванията по тях не са толкова добре забележими, както в по-горния случай;
  • Релефна - изображението е релефно и красиво, като то може да е с гланцово или матово покритие.

Отличават се още и по своите размери. Той обикновено зависи от площта, предназначена за облицоване и разбира се дизайна. Параметрите им варират от 10х10 см до 600х600 мм. Всъщност се проявява тенденция към повишена употреба на правоъгълните варианти с различни дължини на страните.

Каква е ролята на фризовете и декоративните плочки

Използват се за декорация на стенната повърхност и за нейното визуално разграничаване и разделяне на зони. Голямото разнообразие на фризове пък позволява реализацията дори и на най-нестандартните желания, създавайки индивидуалност и неповторимост.

Какво може да намерите в Homemax

При нас Ви очакват множество разновидности на фаянс, размери и палитра от цветове, шарки и декорации. Всички те са с най-добро качество и на привлекателни цени, а наличностите огромни, за да обхванем по-висок кръг от клиентски предпочитания. Заповядайте в онлайн магазина на Home-max и в случай на нужда задължително се свържете с нас!

Защо да предпочетете Home-max.bg

Защото от една страна, онлайн магазинът ни е изключително изчистен от към дизайн и излишни елементи и в същото време предлага богата функционалност за клиентите ни. Тя се изразява в наличието на множество филтриращи системи, позволяващи на клиента да зададе определените от него критерии и с един клик да види желаните от него разновидности, от които да направи своя избор.

Още повече, че интерфейсът е адаптивен, разпознавайки автоматично размерите на екрана и приспособявайки се за секунди към него. Това Ви позволява да пазарувате дори и през мобилните си устройства докато пътувате. В случай на необходимост от помощ в избора или при други запитвания, свържете се с нашите консултанти. Те винаги ще се отзоват! Очакваме Ви!