Вентилатори за баня

Филтрирай по
Марка
Размери
Монтаж
Обратна клапа
Цена
от 19 лв. до 429 лв.
Страница 1 от 2

Вентилаторът се е превърнал в основен компонент за съвременната баня, защото той осигурява вентилация на помещението и действа като отдушник. Той изкарва голяма част от наличната влага навън, предотвратявайки появата и развитието на вредни микроорганизми. Защитава и от възникването на нежелани строителни последствия, от рода на просмукване на влага в другите стаи, подкожушване на плочките и мазилката и т.н. Нека видим принципът им на работа, техните особености, видове и др.

Как действат и какви са основните им характеристики

Самият аспиратор представлява малък електродвигател с кръгла перка, поставени в кръгъл влагоустойчив корпус, в предната част на който има предпазно обло или правоъгълно тяло. Това обаче е базовата конструкция. Един такъв уред може да има редица други екстри, като сензор за движение, активиращ устройството при наличие на движение в помещението: хидростат, пускащ вентилацията при наличие на повишена влажност и други. Главната характеристика обаче е в мощността. Тя се определя спрямо големината на тоалетната. Изчислява се, като умножим ширината х дължината х височината. Сега трябва да определим стойността за обмен на въздуха за единица време.

Показателят обикновено е от 3 до 8. Така, че получената квадратура я умножаваме по индекса от 3-8 и получаваме мощността на вентилатора. Препоръчително е да се вземе малко по-голяма стойност от изчислената за да има малък запас.

Какви видове има

Отличават се с множество фактори, но ние ще изброим основните, а те са по типа на монтаж:
• за стена - най-предпочитаните варианти, защото са лесни за монтиране и са също толкова ефективни, както и останалите;
• за таван - от горния се различава с по-плоския си профил на предното тяло за да не изпъква особено над равнината на тавана;
• за прозорец - предлагат се специални стъклопакети, с предвид в тях специалния отвор. Той не се отличава много от по-горните, освен че има пръстен около него за по-добра фиксация;
• канален - той се монтира директно във вентилационната тръба.

Как да изберете

В процеса на правилния подбор, немаловажен показател е нивото на влагозащита. То трябва да е поне IP24, а защо не и IP34. Това обаче в никакъв случай не означава, че устройството е водоустойчиво и че може да се мокри! Защитата се простира до там, че да защитава прибора от влагата, така че тя да не го повреди.

На следващия етап е нужно да се съобразим с нивото на генерирания шум по време на работа. Ако този индекс е важен за вас, Ви препоръчваме да вземете вариант с повишен комфорт, който е по-тих благодарение на самата конструкция. Иначе шумът варира от 31 до 40 dB.

Как се монтират различните видове

Първите три, от изброените по-горе, се монтират по аналогичен начин, с изключение на каналния. За стенния, таванния и за прозорец е нужно предварително предвиден специален отвор, в който се поставя прибора. Отбелязва се с молив местата, където ще се пробият дупките за монтажните дюбели. Уреда се маха, пробиват се дупките, вмъквайки дюбелите и налагаме отново устройството в отвора. Пристягаме винтовете внимателно до умерена степен, свързваме електроподаването и готово.

Каналният вариант представлява тръбен модел, в чиято среда всъщност се намира перката. Той може да служи и в качеството на тръбен съединител, където принудително да циркулира въздуха.

Какъв избор има в home-max.bg

При нас в онлайн магазина на Home-max има множество отделни разновидности на вентилатори, отличаващи се както по дизайн и функционалност, така и по мощност, генериран шум и тип на монтаж. Всички те са изработени от висококачествени материали и са с дълга гаранция, даващи Ви спокойствието, че сте направили правилния избор.

Защо да предпочетете home-max.bg

Защото в бизнес модела ни на първо място е заложено качественото обслужване на клиентите, чрез осигуряване на квалифицирани експерти в областта за въпроси и консултации. На второ място, ние правим акцент върху огромното разнообразие на стоки, за да сме гъвкави в предложенията си и да покриваме по-голям спектър от нужди на клиентите ни.

И най-важното - цените! Те са едни от най-добрите и са без аналог, правейки ни изключително конкурентни и успешни на пазара.

Предвидили сме иновативен сайт, предоставящ система за бързо пазаруване, дори и чрез смартфони и таблети. Достъпни са още различни продуктови филтри за да виждате само артикулите, отговарящи на критерийте Ви и бързи доставки, без значение от локацията Ви в страната. Заповядайте и направете поръчката си дори още днес. Очакваме Ви!