Мивки за кухня гранит

Филтрирай по
Тип
С отцедник
Цена
от 199 лв. до 469 лв.
Страница 1 от 1

Проектирането на кухня не е лека задача, а изборът на правилната мивка може да е трудна дилема. Гранитните набират огромна популярност напоследък. Това е така, защото те предлагат много предимства пред останалите.. Какви? – Четете нататък!

Какво представляват гранитните мивки

Те не са направени изцяло от камък. Всъщност са смес от формовани материали - акрилна смола и гранитен каменен прах. Този отличителен производствен подход допринася за създаването на такива, които са забележително привлекателни и здрави. Много хора предпочитат именно тях пред тези, които са изработени от чугун, керамика или неръждаема стомана.
Тези кухненски изделия са с изключителна здравина и се предлагат в десетки форми, размери, конфигурации, цветове и матови покрития, за да сътворите кухнята, за която мечтаете.

Плюсове и минуси на гранитните мивки

Ето само някои от плюсовете, заради които си струва да се спрете на тях:

  • Композитният материал обикновено е изработен от 80% гранит, смесен с 20% акрилна смола, изглежда като естествен камък, което подобрява Вашата кухня, като ѝ дава един естествен завършек;
  • Изключително издръжлив, дълготраен и твърд материал, който е устойчив на топлина, надраскване и петна – няма да се обезцвети или да избледнее;
  • Изделията от този материал се предлагат в широка гама от разнообразни стилове, цветове, размери и форми;
  • Няма значение, дали предпочитате малка и компактна или точно обратното – със сигурност можете да намерите много опции сред тях.

Важно е да споменем и минусите, които са нищо, в сравнение, с това, което Ви дава изделието от този материал:

  • Цената е значително по-висока в сравнение с тези от алпака, например;
  • Материалът е тежък и изисква допълнителна поддръжка при инсталиране.

Хората, които купуват гранитни композитни мивки никога не се примиряват с опции, които не ги удовлетворяват на 100 процента – именно за това се спират точно на тях.

Не на последно място са избор за хората, които ценят предсказуемостта на своите материали. Ако искате материалът да има непроменен вид, с тази мивка ще го получите.

Как да поддържате правилно кухненската мивка от гранит

Макар че е твърд материал и до голяма степен устойчив на повреди, гранитната композитна мивка изисква редовна поддръжка. Тъмните цветове обикновено са по-устойчиви. Ето и три лесни стъпки, които да следвате за да я поддържате правилно.

  1. Измивайте всеки ден с мека четка и препарат;
  2. Изплакнете я обилно и я избършете с мека кърпа след употреба (или поне ежедневно), за да предотвратите появата на отлагания;
  3. Не използвайте абразивни почистващи инструменти или разтвори.

Как помага в избора ни HomeMax

Ако искате да разгледате широката ни гама от гранитни композитни кухненски мивки, то можете да го направите онлайн или в удобен за Вас магазин на HomeMax. Ние сме отличен търговец на дребно, който предоставя на клиентите най-добрите продукти за обновяване на дома. Проверете сами!