Филтрирай по
Цена
от 1 лв. до 23 лв.
Страница 1 от 1

Шпилките представляват кръгли метални цилиндрични пръчки с навита предварително по цялата им дължина резба. В строителството, но не само, те се използват предимно като крепежни елементи чрез шайби и гайки. Нека все пак Ви запознаем с различните им разновидности и вариантите за правилен избор. Как да работите с тях и още интересна информация.

Какви разновидности има?

Съществуват два основни вида и те са:

 - Според резба - тук тя се дели на:

  • правоъгълна и квадратна;
  • инчова и упорна;
  • трапецовидна;

 - Според материал - предимно се използва стомана, месинг, мед и титан. Типът зависи от сферата на приложение. Например, видовете, предназначени за употреба в строителството, са направени от стомана.

Как да изберете подходящите?

Както всички други крепежни елементи, така и тези се подбират в зависимост от товара, който трябва да поемат. Това се определя от техния размер и вид. Предназначени са за задържане на натоварването, идващо от плоскости, паралелно или перпендикулярно разположени на оста.
В първия случай натоварването се разпределя в посока разтягане (опън), а във втория при перпендикулярно въздействие. Зависимостта е изцяло върху съпротивлението (здравината) на материала.
При избора преценете въздействието на околната среда. При влажно време и продължителен престой на подобно влияние, шпилките трябва да са изработени от неръждаема или поцинкована стомана.
Подборът се извършва по специалния DIN стандарт, определящ материала на производство, структурните и други параметри. Размерите варират 20-50 мм., а диаметъра - 1,5-48 мм.

Как се работи с шпилки?

В по-голямата част от случаите, тези изделия се използват в сферата на строителството и по точно за съединяване на метални или дървени плоскости при изграждане на кофраж например. Те позволяват прецизното фиксиране на отделните компоненти на точно определено разстояние едно от друго чрез ръчно завити гайки и шайби. Така се извършва надеждна и изключително здрава фиксация.

Какво може да намерите на Home-max.bg?

В Home-max ще откриете всеки от по-горе споменатите дължини, размери и диаметри. Всички те се отличават по стъпката на резбата и съответно по цените. В гамата ни от разновидности се предлага всякакво разнообразие, така че посетете ни дори и в този момент.

Защо да изберете Home-max.bg?

Защото сме номер едно онлайн магазин за продажба на домашни, битови и строителни стоки на най-добрите в страната цени. Предоставяме на всеки клиент специалисти за въпроси и отговори и най-кратки доставки. Възползвайте се от невероятните ни оферти и ценови намаления още сега!