Седалки за тоалетна чиния

Филтрирай по
Цена
от 2 лв. до 219 лв.

Тоалетните седалки представляват елементът, който се поставя отгоре върху керамичната чиния. Дори и сред тях има внедрени съвременни иновации. Сега ще видим видовете и техните функционалности! Как да изберем и още полезна информация ще споделим, така че да започваме!

Какви видове има?

Разновидностите към днешна дата са изключително много:

  • Меки - идеалният вариант за дома. Те са леки и удобни, но експлоатационният им период е ограничен до около година;
  • Хигиенични - предназначени са за обществена употреба. Те се отличават със защита срещу разпространение на микроби и болестотворни бактерии;
  • Комбинирани - най-търсените изделия. Често те също са наричани “семейни” и се подразделят на двойни и тройни - в комплекта е включена двойна или тройна седалка с различни диаметри за всеки член от семейството;
  • Детски - специално пригодени модели с по-малък диаметър на отвора и възможност за приспособяване на аксесоара към обикновената тоалетна;
  • За хора с ограничена подвижност - единствената разлика от по-горните е в повишената им здравина и височина. В тях са предвидени и допълнителни перила за захващане. 

Какви са съвременните функции и характеристики?

Както в по-голямата част от съвременното домашно оборудване, така и това има иновации и функции. Например в настоящите решения могат да се срещнат функционалности от рода на:

  1. Микролифт - представлява система за плавно спускане на капака;
  2. Подгряване - самото седло се подгрява с приятна топлина за комфорт при употреба;
  3. Автоматични - или т.н. “умни” модели със сензор, автоматично вдигащ и свалящ капака преди и след употреба. Идеалният вариант за любителите на комфорта.

Как да изберете качествени и подходящи тоалетни седалки?

За да направите качествен и добър избор е необходимо на първо място да знаете размера, който Ви трябва. Формата на изделието трябва също да повтаря формата на керамичната чиния. Препоръчително е цвета да се подбира в съответствия с общия фон на банята или с този на самия прибор. Когато получите пратката, винаги добре проверявайте целостта на комплекта и дали той съдържа всички необходими за монтажа елементи.

Ако в семейството присъства човек с наднормено тегло, значи е задължително да обърнете внимание и на дебелината на материала и неговата здравина и еластичност. Това ще го защити от деформация и счупвания. В качеството на допълнителна опция е препоръчително повърхността да е антибактериална за повишена хигиена. 

Какви разновидности се предлагат в Home-max.bg?

В магазина онлайн ще откриете разнообразие от видове от типа детски, дъски, универсални и с микролифт падащи капаци. Те също се отличават по своя размер, форма и декорация. Достъпни са и допълнителни елементи за монтаж, комбинирани и единични решения - всичко за нуждите на семейството на достъпни цени и с гарантирано високо качество на изработката.

Защо да изберете от Home-max.bg?

Защото в магазините на Home-max наред с огромното разнообразие от разновидности Ви очакват атрактивни цени и професионално обслужване. При нас работят висококвалифицирани в областта служители, които ще Ви посрещнат и обслужат с усмивка и удоволствие. Нашите продукти са с гарантирано високо качество на изработката и повишена дълготрайност. Заповядайте при нас! Очакваме Ви!