Филтрирай по
Цена
от 55 лв. до 469 лв.
Страница 1 от 2

Тоалетните са неразделна част от всяка баня. Независимо дали обзавеждате нова баня или старата Ви тече и се нуждае от подмяна, ще се сблъскате с няколко опции при избора на нова. Тоалетните чинии се предлагат в различни форми, размери, оттичане и за различен монтаж. Ще се опитаме да очертаем разновидностите, за да направите информиран избор за Вашата.

Какви видове тоалетни чинии се предлагат на пазара

  • Стоящи – това вероятно е най-класическият вариант. Казанчето се купува отделно и така имате опция да изберете сами вместимостта му. А самата стояща тоалетна чиния изберете според начина на оттичане – хоризонтално или вертикално, според марката, ако имате конкретни предпочитания, според функциите, ако търсите допълнителни такива като AquaBlade и др.;
  • Висящи – изборът на съвременната баня. Заема малко пространство, защото казанчето и тръбите остават вградени в стената. Модерно и елегантно решение;
  • Писоари – по-често срещани в обществени тоалетни, но и все повече навлизащи в домовете. Това е едно решение, чиято употреба може да намали разхода за вода във времена, в които все повече хора се стремят да живеят природосъобразно. В нашата категория писоари ще можете да разгледате и стоящи бидета, които се ценят високо от все повече хора, които имат пространствената възможност да го инсталират в своя санитарен възел;
  • Материал за изработка - могат да бъдат от керамика, порцелан или фаянс.

По какво се отличават конзолните модели

Конзолните са все по-чест избор, особено когато свободното място е кът. При тях всичко е вградено в стената – канали, казанчета, единствените видими елементи остават чинията и бутона на стената. Това обаче не е единствената причина за избора им – те изглеждат семпло и елегантно, не натоварват дизайна на помещението и се смятат за по-хигиенично решение. Последното е, защото монтирайки висяща тоалетна чиния, вие категорично скъсвате с всякакви натрупвания на бактерии на пода по периферията на основата.
И ако Ви се струва нестабилно или недостатъчно здраво, то не се притеснявайте. Те са проектирани да издържат до 400 – 500 килограма и при един качествен монтаж, нямате абсолютно никакви основания за притеснение. А за самия монтаж  е необходима стоманена рамка, която се захваща здраво към стената и към нея се прикрепят казанчето и конзолата.

Единственият им недостатък е по-високата цена, но сами знаете, че ще Ви служи години наред и инвестицията си заслужава всички предимства.

Защо е важно да съобразите посоката на оттичане

Правилният избор що се отнася до начина на оттичане е изключително важен, тъй като тук трябва да съобразите с Вашата канализационна система и съответно монтажа. Хоризонталното оттичане е по-разпространено през последните години, а тоалетните чинии от този тип не се нуждаят от допълнителни елементи за монтажа. Вертикалното е по-характерно за по-старото строителство.

Какви други продукти ще срещнете в раздела

В категория „Тоалетни чинии“ на нашия сайт ще откриете стоящи и конзолни решения, някои от които с функция биде. Можете да изберете и отделно писоар или биде, като допълнение за Вашето модерно санитарно помещение. А марките, от които ще направите своя избор са: Grohe, Ideal Standart, Inter Ceramic, Fayans, Видима. Трябва да отбележим, че обикновено е необходимо отделно закупуване на седалки и капаци. Можете да поръчате онлайн от home-max.bg или да посетите наш магазин, където да разгледате на живо и да се докоснете до новата придобивка за Вашето помещение.

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване.
Прочети още
Съгласен съм