Фарове и осветителни комплекти за колело

Филтрирай по
Цена
от 3 лв. до 49 лв.
Страница 1 от 1

Светлините за велосипеди са от съществено значение за безопасността на колоездача, защото е важно както той да вижда добре пътят и препятствията си, така и да могат другите участници в движението да го забележат и пазят. Нека разгледаме как да изберете подходящите за Вас и какви ще откриете при нас.

Как да изберете подходящи светлини за велосипед

Сила на светене – Няма точно определени стойности, но за различните части на деня и различните места за каране ще имате нужда от различна сила на светене. Силата на видимият светлинен поток от един източник се измерва в лумени (Lm):

  • Ако карате само през светлата част на деня, фар със 100+ лумена ще бъде напълно достатъчен;
  • За градско каране - до около 200 Lm;
  • За извънградски, слабоосветени места – със сила около 600 ще виждате добре пътят напред;
  • Ако карате извън населени места, по трудни терени, ще имате нужда от над 600 лумена сила на светене за Вашия велосипед;


Когато се интересувате за този показател, имайте предвид, че има разлика между максималните лумени, които могат да бъдат поддържани за час и тези, които могат да бъдат поддържани за повече време. Почти винаги си струва да заложите на по-високи стойности.

Режими на работа – повечето светлини имат силна, слаба светлина и мигащ режим. Това е и най-добрият вариант – фаровете да могат да предложат всичко. Степента ще регулирате според условията, за да виждате добре пътя си, а мигащият режим ще Ви помогне на останалите да Ви забележат по-лесно.

Обикновено светлините се продават в комплект – предна и задна – първата е бяла, втората е цветна. Има възможност да закупите и само преден фар.

Какви осветителни тела за колело се предлагат в home-max.bg

В ХоумМакс се прадлага разнообразие от светлини и светлоотразители за велосипед, нека ги обособим условно в 3 групи:

  • Комплекти – вклюват предни и задни фарове;
  • Предни светлини – можете да закупите и само предни, когато имате нужда от повече сила или пък искате да добавите ретро фар;
  • Рефлектори – също са много важни, когато се предвижвате често с велосипед. Можете да изберете само преден, само заден или комплект за спици.

Защо да поръчате онлайн от HomeMax

Ние предлагаме богата гама от светлини и рефлектори за велосипеди на достъпни цени. Заповядайте в нашите магазини, където ще изберете различни аксесоари за колела или поръчайте директно онлайн с доставка до Ваш адрес.