Филтрирай по
Марка
Тип
Енергиен клас
Цена
от 119 лв. до 669 лв.
Страница 1 от 1

Защо ширмът е неразделна част от всяка съвременна кухня

В днешно време е трудно да си представим кухнята без аспиратор. Този уред отвежда не само миризмите, но и влагата от помещението. По този начин помага за запзване на облицовката на стените, тапицерята на мебелите и нашия комфорт.

Как се поддържа

Уреда, който се грижи за въздуха в стаята при готвене има филтри, през които посреща директно изпаренията. Вече голяма част от абсорбаторите се предлагат с постоянни, миещи се филтри. Тяхното почистване може да става в съдомиялна или на ръка с обезмаслител. При останалите варианти, освен че се почиства външната решетка, трябва да се смени и въглеродния филтър, но това е лесна задачка.
Мазнините от изпаренията трябва да се почистват редовно, защото в противен случай те се натрупват и стават сериозно изпитание дори и за доказалите се препарати.

Какъв е подходящ за вашия дом

За да отговорим на този въпрос, нека първо разберем каква е разликата между аспиратор и абсорбатор. Въпреки че и двете се използват с една и съща цел, аспираторът отвежда въздуха навън, докато абсорбаторът рециркулира въздуха. По-ефективен е първият вариант, но той не е удачен за всяка кухня, от гледна точка на монтаж.
На първо място трябва да прецените мощността на аспиратора според квадратурата на помещението. Ако помещението Ви комбинира кухня и хол е добре да вземете предвид и шума на аспиратора – няма да е приятно за Вас и Вашите гости да се надвиквате с него, докато си разказвате забавни истории и похапвате вкусни ястия. Капацитетът на аспиратора, който Ви е необходим можете да изчислите по формулата:
Площ на кухнята, умножена по височината й, умножена по 10, тези изчисления ще Ви покажат максималния дебит на аспиратора, който ще Ви бъде полезен. Какво имаме предвид:
Ако помещението е 25 м2, а височината е 3 м, значи Ви трябва аспиратор с не по-малко от 750 м2/h максимален дебит.

  • Телескопичен – ако лесната инсталация и ефикасното използване на просранството са особено важни за Вас, телескопичният аспиратор е добра алтернатива за Вашата кухня. На практика той остава невидим;
  • Свободностоящ – ширмът от този вид се монтира на стената. Това е често използван вариант при по-нестандартно разположение на котлоните или скарата, заради лесния монтаж ;
  • Коминен – този тип аспиратор може да бъде невероято допълнение към дизайна на твоята кухня.

Изберете аспиратор с площ по-голяма от тази на работния плот. Правилото при монтиране гласи, че максималната височина при електрически котлони е 60 см, а при газови – 75 см.

Защо да изберете HomeMax

Модерния ширм не само се грижи за чистия въздух в кухнята, но също така осигурява оптимално осветяване на плота. В home-max.bg ще откриете голям избор от аспиратори и аксесоари за тях. Ако се затруднявате в избора – свържете се с нас или заповядате в най-удобия за Вас магазин в София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Плевен и Русе.