Иглолистни дървета и храсти

Филтрирай по
Вид
Цена
от 3 лв. до 59 лв.
Кипарис Wilma С1l
Кипарис Wilma С1l
6.99 / бр.
Продажба само в магазините
Юниперус  Blue Star, 1л конт.
Юниперус Blue Star, 1л конт.
6.99 / бр.
Продажба само в магазините
Западна туя Брабант
Западна туя Брабант
12.99 / бр.
Продажба само в магазините
Туя Смарагд Gold
Туя Смарагд Gold
15.99 / бр.
Продажба само в магазините
Туя Ауреа Нана 5л
Туя Ауреа Нана 5л
19.99 / бр.
Продажба само в магазините
Юниперус  Blue Star Н:30 см
Юниперус Blue Star Н:30 см
14.99 / бр.
Продажба само в магазините
Сребрист смърч
Сребрист смърч
25.99 / бр.
Сезонен артикул
Туя Смараг микс 1 л
Туя Смараг микс 1 л
5.99 / бр.
Продажба само в магазините
Туя Брабант 80-100см
30% отстъпка
Туя Брабант 80-100см
9.99 | 6.99 / бр.
Продажба само в магазините

Иглолистните растения са изключително красиви и дълготрайни, способни да красят двора Ви, така както никой друг храст. Нека разберем лесно ли се отглеждат и наличните видове.

 

Лесно ли се отглеждат?

Това не са капризни растения, но все пак изискват грижа, за да изглеждат свежи и красиви. Например, при определяне на мястото за засаждане, избирайте североизточната страна, а температурата не бива да надвишава +17 градуса. Не се препоръчва също честото пренасяне от едно място на друго - иглолистните дървета не обичат честите промени в обстановката.

Поне два пъти дневно, поръсвайте короната с вода - по възможност правете го с пулверизатор, за да се запази зеленината на игличките. Поливането да се извършва умерено, защото тези храсти не обичат прекомерната влага или суша. Лятото процедурата се извършва ежедневно, а през зимата - 2 или 3 пъти седмично.

 

Видове

По-долу ще изброим най-предпочитаните и непретенциозни сортове, подходящи за стайно или открито отглеждане:
• Кипарис - целогодишно е зелено и достига до 40 м височина. Листата приличат на люспи, а дължината им е от 5 до 15 мм. Отглеждат се като декоративни дървета;
• Криптомерия - от семейство кипариси и са бързорастящи. Листата им са във вид на иглички и са къси. Издържа на студ и предпочита сенчестите зони;
• Араукария - изключително лесна е за отглеждане и често е предпочитана за украса на домашния интериор. Достига височина до 2 м. Устойчива е на прохладните участъци и се полива със затоплена нехлорирана вода;
• Туя - наричана още “дървото на живота”, тя е вечнозелена.

Всички растения не са трудни за отглеждане, декоративни са и вечнозелени. Ако нямате време да се грижите за тях, това са подходящите за вас алтернативи. Спазвайте дадените по-горе указания и дълго време ще им се наслаждавате.

 

Защо да пазаруваме от Home Max?

Защото онлайн магазинът ни е доста добре зареден с всевъзможна растителност, която да направи домът Ви едно по-красиво и уютно място. Имате опция винаги да се обърнете за консултация към нашите експерти, а също да очаквате най-доброто обслужване и изгодни търговски условия. Предлагаме също и редовни промоционални кампании, така че следете ни!

Доставките ни са едни от най-краткосрочните в бранша, а сайта наистина интуитивен за бързо пазаруване, дори и през мобилни устройства. Достъпните ни цени Ви предоставят възможност да правите изгодни покупки през интернет, а ако желаете лично да се докоснете до продуктите, посетете ни в някой от физическите магазини. Заповядайте при нас и със сигурност ще ни посетите отново! Очакваме Ви!

 

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване.
Прочети още
Съгласен съм