Овошки и плодни дървета и храсти

Филтрирай по
Цена
от 2 лв. до 19 лв.
Страница 1 от 2

Засаждането на овошки и плодни храсти си има своите особености, с които ако не сме запознати ще си похарчим парите напразно, защото дръвчетата няма да израснат правилно. Ето защо, преди да пристъпим към този процес е нужно да се запознаем с тънкостите му.

Какви плодни дървета и фиданки предлагаме

В гамата ни ще откриете разнообразие от разсад с пакетиран корен на дрян, фиданка, къпина, малина, бял, черен и червен касис и още много други. Всички продукти от категорията са добре пакетирани и се предлагат на достъпни цени. Имаме различен сорт грозде, боровинки, лоза, храст и т.н. Всичко е прецизно селектирано и подредено за удобно ползване при нужда. Заповядайте!

Как да засаждате овошки

Определеният участък е нужно първоначално да се натори почвата с оборска тор за да се обогати и това да спомогне за бързото прихващане на дървото. Изкопават се ямки с ширина и дълбочина поне два пъти кореновата система. Те трябва да са с подходяща големина и дълбочина, така че при поставянето на корена, той да не се огъва, пречупва и преплита.

Ако почвата е твърде глинеста и камениста, изкопаните ямки е нужно да са още по-дълбоки. Преди полагане на корена в дупката, той внимателно се преглежда за засъхващи, счупени или “мъртви” разклонения, които се отстраняват. След посаждането, внимателно дупката се запълва с остатъчната земя и се натъпква с крак от периферията към стеблото. Накрая се полива обилно с вода, за да се прогони въздухът между почвата и тя да слегне плътно.

Как да засаждате плодни храсти

Най-подходящият период от годината е септември или октомври месец. Тогава земята е още затоплена и растението има време да се прихване, преди настъпването на студения период. Изкопаните дупки да са достатъчно широки за свободното поставяне на растението във вътрешността им. В случай, че кореновата система е много суха, потопете я предварително във вода и я извадете, след като спрат от нея да излизат мехурчета с въздух.

Отстранете стърчащите излишни и наранени израстъци, подрязвайки ги под ъгъл надолу, така че да могат да се подхранват. След внимателното поставяне на растението в прокопания предварително отвор, се насипват останалите празни пространства, натъпквайки добре с крак, за де се прогони максимално остатъчният във вътрешността въздух. Редовното поливане с вода, през първите няколко дни ще се отрази отлично.

Защо да изберете от home-max

Защото при зареждането на магазина, много прецизно съблюдаваме качеството на продуктите да е на високо ниво, добре подбираме партньорите, с които да работим и:

  • предоставяме качествено и гъвкаво професионално обслужване;
  • най-достъпните цени на пазара;
  • кратки срокове за доставка до цяла България;
  • конкурентно предимство;
  • интуитивна уеб-платформа, оптимизирана за работа с мобилни устройства.

Не се колебайте, а се запознайте с нашия богат избор от овошки и намерете най-качествените продукти! Очакваме Ви!

 

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване.
Прочети още
Съгласен съм