Патрони за брава

Филтрирай по
Цена
от 4 лв. до 64 лв.

Надеждното заключване на входната врата на дома е един от критериите за предпазване от нежелано проникване. За целта освен всичко останало, трябва да притежаваме и качествен патрон на бравата, гарантиращ безопасността и сигурността ни. Какви са видовете и как да направим правилният за нас избор ще разберем сега!

Какви видове патрони има?

Разновидностите биват няколко и по-долу ще ги обясним накратко:

  • секретни, обикновени, едностранни и двустранни - първите се наричат така, защото ключовете имат специални секретни зъбци, нареждащи отделните щифтове на бравата в права линия, позволяваща завъртането и отключването. Вторите са обикновени, защото нямат никаква специална секретност, а просто се помества отключващия щифт. Едностранните предоставят възможност само от едната страна да се отключва и заключва, а двустранните и от двете;
  • по DIN и БДС стандарт - DIN са чуждестранно произведените решения, а БДС са българските. Разликата се крие в размера на задвижващия езика “палец” Българският с 1 милиметър е по-тънък;
  • други - съществуват още скандинавски и “RIM” варианти, но те се използват в по-малко от 1% в случаите и няма да се спираме на тях. 

Как да изберете подходящ?

За да определите необходимия от по-горе описаните видове е нужно да погледнете стандарта на бравата, която притежавате. И двата компонента трябва да са по едни условия произведени, за да си съвпаднат и да работят коректно. От друга страна, диаметъра на цилиндъра и на тясната част са стандартизирани, като този тип се нарича “Евро патрон”.

Отделно се предлагат варианти с различни дължини, спрямо дебелината. Определянето става, като се измери дължината на двете части на ключалката. Подобно измерване се прави, като се отчете разстоянието от началото до средата на предвидения за болта отвор. От другия край се повтаря същата процедура и се преценя коя дължина е подходяща. 

По какъв начин да защитите вратата и дома си?

Препоръчително е да съобразите, заключващият механизъм да не излиза повече от 3 мм навън, което го прави труден за прихващане с клещи и неговото разбиване. Препоръчително е също да използвате дебели метални или дървени врати с три панти, както и подсигуряването на надеждна каса. Добра практика е използването на шпионка, както и ограничителна верига на отварянето.

Какво може да намерите на Home-max.bg?

В Home-max онлайн Ви очаква богата гама от секретни ключалки на невиждани до момента изгодни цени и с богат избор от разновидности за всички нужди и желания, за да сте уверени, че купувате най-доброто за себе си. В случай на необходимост от съдействие, винаги можете да се обърнете към наш сътрудник за да Ви помогне с избора. Заповядайте, ние Ви очакваме!

 

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване.
Прочети още
Съгласен съм