Филтрирай по
Марка
Цена
от 99 лв. до 459 лв.
Страница 1 от 1

Все още не знаем с помощта на какви средства траките са си помагали в изграждането на своите светилища, но пък знаем как може да бъде значително облекчена работата в днешни дни на много строителни екипи и не само.

Какво представлява телферът

Това е уред с електрическо захранване, който се използва за повдигане, спускане и дори придвижване на тежки или неудобни предмети по време на ремонт. Те се използват главно за облекчаване на потенциално напрежение и нараняване на всеки човек, който трябва да повдигне тежък предмет или където обектът е изключително тежък, за да се вдигне от човек без помощ.

Какво е предназначението му

Телфер е машина за бърз и лесен начин за повдигане на различни материали и предмети.
Електрическите подемници са потребни в различни видове работни зони, обикновено се използват на строителни площадки, в складове, работилници, гаражи, в докове и на големи кораби. Но има много други места, на които телферът се използва, за които дори не бихте предположили - например, повдигане на големи дървени пънове или спускане на полилей за поддръжка и почистване.

 

Първоначално тегличът на телфера е прикрепен към солидна носеща конструкция, като подвижна порта – рамо или стоманена греда. Когато е обезопасена, верижната система на подемника може да бъде спусната с помощта на захранваща контролна подложка, близо до изделието, което трябва да се повдигне, след това или се фиксира директно към товара, ако е подходящо, но по-нататък често се използва допълнителен ремък на веригата или каишка, която може да бъде разположена около центъра на тежестта на товара, това е да се осигури балансирано повдигане, при което няма да се преобърне. Готови сте! Първоначално повдигнете бавно, докато не сте сигурни в стабилността на товара.

Защо да използвате електрически подемник

Има различни причини, основният проблем вероятно е безопасността, тъй като използването на телфер може значително да намали риска от наранявания - това се дължи на факта, че подемникът поема цялата тежест, а не отделните хора. Всички знаем колко е лесно да напрягате врата, кръста или гърба си, ако неправилно повдигате дори най-лекия предмет. Това ни довежда до следващото предимство - на ефективността на разходите, електрическите подемници са рентабилни, защото първо те правят повдигането на онова, което би могло да отнеме 3 или 4 души или дори повече за извършването на тази дейност. Следователно:

 

  • намаляват необходимостта от работна ръка;
  • значително намаляват нараняванията.


Ако поддържате добре Вашият телфер, тогава той трябва да Ви служи дълго време. Всички проблеми могат лесно да бъдат поправени, а на 6 или 12 месечни периоди трябва да се извършват проверки от квалифициран инженер, който да гарантира безопасността му на употреба.
Така че изглежда, че електрическият подемник е рентабилен и много по-безопасен начин за повдигане на всички видове предмети – обемисти или пък не толкова, леки или тежки в различни области.

Как помага в избора ни Home-Max

В онлайн магазин Home-Max предлагаме телфери с различна товароносимост. Най-голямо разнообразие ще откриете сред тези до 250 кг, но има и по-мощни – до 1000 килограма. Изберете най-доброто за Вашия работен екип!

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване.
Прочети още
Съгласен съм